avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... AJUTOR! Tanar batut in sectia de politie de catre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

AJUTOR! Tanar batut in sectia de politie de catre politist

Buna ziua, am nevoie, va rog, de pareri competente... in urma cu 3 zile fratele meu a fost cu un grup de prieteni prin oras si fara sa fie vinovat s-au trezit intr-o "incaierare" cu alti tipi... dupa ce au luat bataie tot pe ei i-au ridicat politistii si i-au dus la sectie. Fratele meu a refuzat sa semneze declaratia pe care politistul il forta sa o semneze asa cum credea dumnealui ca s-a intamplat timp in care ne-a chemat pe noi (familia acolo). Dupa 5 min. de asteptare in incinta sectiei vedem printr-un geam cum un politist il loveste cu pumni si apoi un jandarm il tine de gat si politistul il ataca cu brutalitate (am fost 3 martori si am vazut clar ca fratele meu nu l-a atins si nu a ripostat). am intrat cu forta aproape am spart usa ca sa il oprim sa il loveasca pentru ca tipa... jandarmul ne-a dat afara fortat apoi dupa 5 min i-au dat drumul. am chemat ambulanta pentru ca pe fratele meu il durea foarte tare piciorul si il durea extrem de rau capul. am mers la spital unde a fost supus investigatiilor si are piciorul pus intr-o atela (nu a fost nevoie sa il bage il gips). a dupa ce am plecat de la spital am mers la sectie sa facem plangere si ne-au trimis la inspectorat. a doua zi am fost la inspectorat dupa care ne-au trimis la sectia. acolo fratelui si mamei mele li s-a vorbit foarte urat si s-au purtat cu ei de parca erau niste infractori foarte periculosi, timp in care fratele meu (mai ales ca este foarteeeeee speriat si terorizat) de frica a inceput sa filmeze si politisti au vazut. Au amenintat ca le dau 6000 lei amenda ca au filmat in institutia publica DACA vor face plangeri si sesizari mai departe dupa incidentul in care fratele meu a fost batut. Si inca ceva: oricum au trimis acasa o amenda de 500 lei pentru deranjarea linistii publice. Ce este de facut in asemenea cazuri?
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 02:20, 10 August 2013
Plangere penala direct la Parchet trebuie sa depuneti, amenda aveti posibilitatea sa o contestati in 15 zile la instanta.
dacă "filmul" a rulat într-adevăr potrivit postării dvs., înseamnă că este bine : ne aflăm în statul de drept, chiar în plin avânt al statului de drept.Angajaţi urgent un BUN avocat, specialist practicant în drept penal şi treceţi la acţiune. Mai adăugaţi şi respectivele DOVEZI (luaţi-vă măsuri de copiere şi păstrare sigură a dovezilor şi nu daţi NIMÃNUI dovezile din mână fără a avea 1 -2 rânduri de copii bine conservate/păstrate).Mai scoateţi şi un certificat medical de la Serviciul judeţean de Medicină Legală, acesta este foarte important (faceţi o copie si păstraţio).Contestaţi în SCRIS imediat sancţiunea de 500 lei amendă.Ar fi indicat să depuneţi o plângere penală contra "specialistilor" MAI de snopit cetăţenii în bătaie şi la parchetul militar, mai ales pentru jandarmul institutiei statului de drept.Adăugaţi şi acele ameninţări în plângere.Nu vă temeţi de ameninţările "specialiştilor" şi duceţi la bun-sfârşit acţiunea ! Vă doresc reuşită deplină!
Poate sa depuna plangere penala impotriva agresorilor politisti si jandarmi.
Daca ati vazut pe geam puteti fi audiati ca martori.
Cred ca ar trebui sa va angajati si avocat deoarece situatia poate deveni si mai tensionata decat a fost ultima oara si din ceea ce ziceti nu a fost deloc calma.

Se vor ocupa de caz alti politisti din aceeasi sectie.
Degeaba depuneti la parchet plangerea...
Procurorul nu stie ce s-a intamplat si nici cum s-a intamplat.

Se intampla ca cei batuti sa fie tot ei batuti de politie...
Cazul este foarte complicat...desi totul pare simplu...
Daca depune plangerea la parchet, se ia numar de dosar unic imediat si evita o posibila ostilitate in randul colegilor politisti la depunere.
De depus se poate depune si la politie...daca o vor primi...si de ce nu ar primi...?
Tot la politie va fi actiunea...
Deci, tot nu scapa de politie.

Parerea mea este ca ar trebui sa aiba avocat care sa fie prezent la tot ceea ce se intampla acolo deoarece in caz contrar este greu de zis ce va iesi...
Probabil ca va dura si foarte mult ancheta...in caz contrar...
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Aș dori să imi spuneți daca poate fi vorba de un abuz din partea poliției ContSters436138 ContSters436138 Aflandu-ma la un chioșc stradal impreuna cu doi prieteni asteptand sa ne vina randul, o patrula a poliției locale a oprit și ne-a legitimat fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru loviri si alte violente BCatalin21 BCatalin21 Dosar penal Loviri si Alte Violente Buna seara, Am si eu urmatoarea problema si as avea nevoie de niste sfaturi,in urma cu o luna am avut un incident in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am și eu o situație in care as vrea sa ma ajutați ... Mihai8787 Mihai8787 Buna ziua , am și eu o situație in care as vrea sa ma ajutați va rog dacă se poate ! Numele meu este Mihai și am un frate care aproximativ cu 2saptmani in ... (vezi toată discuția)