avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot violent a abandonat familia acum 9 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot violent a abandonat familia acum 9 luni

Buna ziua!
de 9 luni nu a sunat macar o data copilul , m-a amenintat sa gasesc cumparator la casa, ca nu mai plateste rata la aceasta.Mentionez , casa este ipotecata iar avansul pentru aceasta a fost dat din vanzarea apartamentului mamei mele care locuieste cu noi. Mama a facut imprumuturi in banca pentru renovari si incercam sa supravietuim din salariul meu.
Actualmente presupun ca este la munca.De la societatatea cu care are contract incheiat nu vor sa-mi dea relatii , de la banca unde are virat salariul m-a sters ca imputernicit.Am sperat ca a fost o perioada de nebunie si -i va trece dar nu mai rezist.
Are o functie foarte bine platita si cu foarte multe responsabilitati/dar daca nu sunt de acord cu orice hotarare ia devine violent.
Aceasta situatie a fost generata de faptul ca am refuzat sa vindem casa si sa ne mutam in alta casa mai mare impreuna cu sora lui.
Este jenant copilul peste un an da bacalaureatul si cu siguranta ar trebui sa o sustinem .
Este a doua oara cand el deschide divortul si nu se prezinta.
A cerut repunerea cauzei pe rol pentru divort prin acord sustinand ca nu este in tara.
Avand in vedere statutul tatalui si felul in care a fost educat copilul de mine el fiind permanent plecat(este la unul din cele mai bune colegii medie generala 9:30), consider ca nu este normal sa sufere si sa nu poate iesi macar o zi din casa in vacanta dupa un efort sustinut.Ce am de facut in aceasta situatie disperata pana v-a dori sa-i ofere ceva copilului .Poate exista o portita sa-i impuna legea sa-i asigure copilului un trai decent pana la pronuntarea divortului .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:43, 13 August 2013
Doamna draga, in mod normal in urma divortului, avand in vedere ca el a plecat din casa (si-a abandonat familia) trebuie sa i se atribuie copilului o pensie de intretinere. Aceasta se va acorda pana cand copilul isi va termina studiile (facultate, master).
nu suntem divortati
Ati spus ca a deschis a doua oara divortul si nu s a prezentat.
Formulati dumneavoastra o alta actiune de divort, in cazul in care nu ati formulat intampinare si cerere reconventionala la actiunea formulata de dumnealui. Asa veti avea posibilitatatea sa solicitati obligarea la plata unei contributii la cresterea si educarea minorei pana la finalizarea studiilor.
Degeaba formulate o noua actiune de divort daca mai exista una pe rol, chiar suspendata fiind, intrucat acesta poate face o cerere de conexare si va blocheaza. Pentru intretienrea copilului puteti face plangere pe abandon de familie, daca acesta este minor, iar daca a implinit 18 ani, atunci trebuie sa faca personal plangerea. Consultati un avocet pentru mai multe lamuriri, intrucat situatia nu este chiar atat de simpla si nu ati spus multe alte detalii necesare oricarei cause. success!

Alte discuții în legătură

Abandon familiar Nadia77 Nadia77 Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Divort iuliuserban123 iuliuserban123 Buna ziua.Nevasta vecinului meu a plecat in italia la lucru lasandu-l cu un copil minor de vreo 2 luni,de cateva zile nici nu-i mai raspunde la telefon.Vecinul ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac sa castig divortul NEREIA NEREIA buna numele meu este florentina am 33 de ani sotul meu a gabat divortul de mine pentu ca am plecat de acasa acum un an de zile pentu ca ma batea si nu ne ... (vezi toată discuția)