avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedarea terenurilor confiscate de regimul comunist
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedarea terenurilor confiscate de regimul comunist

care este termenul de depunere a cererii pentru recuperarea terenurilor confiscate de regimul comunist ?
Cel mai recent răspuns: scrichy , utilizator 13:22, 11 August 2013
A fost, 30.11.2005.
A fost o noua lege acum, promulgata în jur de 18 mai 2013 , cu un nou termen,si cu promisiunea de restituirii a întrgului teren, nu numai bucati , ca înnainte
aurasbel a scris:

A fost o noua lege acum, promulgata în jur de 18 mai 2013 , cu un nou termen...


Stimat forumist,

Confundați. Legea nr. 165/2013 - masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania nu instituie un nou termen de depunere a cererii pentru recuperarea proprietăților confiscate abuziv.

Acest termen a expirat și, momentan, nu mai există cadru legal pentru a face noi cereri.

Cu stimă.
Si pentru cei care au depus dosarul de mult la primarie,dar nu au primit nici un raspuns,ce se poate intreprinde?...ma refer ca a fost depus inainte de 2005
Trebuia sa faceti actiune in contencios administrative daca nu a raspuns Primaria, in termenul de 30 zile de la data depunerii cererii sau in cel mult 6 luni de la data implinirii acestui termen...Daca nu ati facut asa ceva, atunci este tardiva orice cerere promovata acum.

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren confiscat abuziv in comunism. din 1997 avem depus la primaria s4 un dosar de retrocedare a ... Mmiihh Mmiihh Din 1997 avem depus la Primaria s4 un dosar de retrocedare a unui teren de 0,4 ha confiscat abuziv de regimul comunist. Bunicii mei au detinut 1,4 ha teren. ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea si obtinerea titlului de mostenitor Mihai_Popescu Mihai_Popescu Tatal meu a decedat in anul 1975 , iar mama lui a decedat in 1979 . Anul acesta am aflat ca bunica noastra detinea 1,19 ha teren arabil , mai pot obtine ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren bucuresti Marcos88 Marcos88 Buna ziua, Strabunica a avut un teren in Bucuresti care i-a fost confiscat de catre guvernul comunist. Dupa revolutie bunicul nu a intreprins nici un fel de ... (vezi toată discuția)