avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica judiciara - sesizare Birou central ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica judiciara - sesizare Birou central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul MJ, pentru activitati neprofesioniste prestate de catre experti/ specialisti tehnici judiciari.

Intr-o executare silita s-a facut contestatie la raportul de evaluare, contestatorul solicitand o noua expertiza, care s-a si dispus de catre instanta. Dar expertul, in noua expertiza, a facut greseli grave, utilizand pe langa metoda comparatiei si metoda costurilor, care am inteles ca nu se mai foloseste, mai ales pentru imobilele vechi, iar greselile constau in aplicare de indici gresiti, grad de uzura, instanta nu a acordat termen de studiere a expertizei, pronuntandu-se in cauza ca fiind una corecta.S-a facut recurs, care este in derulare, cu o noua expertiza.
Ce masuri se pot lua impotriva expertului din dosarul de fond ? Plangerea trimisa catre Corpul Expertilor Tehnici din ianuarie 2013 inca nu a fost solutionata, exista un termen pentru rezolvarea lor ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:40, 17 Aprilie 2014
Corpul expertilor tehnici este o asociatie profesionala care nu poate lua masuri impotriva membrilor ei, in sensul dorit de dvs.
Sesizati in scris Biroul central pentru expertize tehnice judiciare (daca a facut o expertiza judiciara, respectivul expert trebuie sa fie inregistrat/ autorizat la/ de MJ), organismul care poate aplica sanctiuni expertilor/ specialistilor tehnici judiciari, conform prevederilor OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si copletarile ulterioare, art.32 lit.j) si art.35
Multumesc mult pt. raspuns
Sesizarea trebuie sa fie foarte bine argumentata cu indicarea expresa a indicilor si a gradului de uzura gresit aplicati cu indicarea valorilor corecte. Insa MARE ATENTIE la continutul sesizarii, orice neadevar cuprins in sesizare se poate intoarce impotriva dvs.
Eu am avut o situatie in care am facut plangere in temeiul OG 2/2000, iar ministerul a raspuns ca ei au doar atributii administrative, nu si disciplinare.
Fapta expertului era mult mai grava. Acesta a invocat prevederi din niste "norme de aplicare", fara numar, fara data, fara emitent, niste norme inexistente. Expertul nu a putut indica de unde a luat acele norme, a recunoscut pana la urma ca a stabilit arbitrar calculele, dupa ce l- am amenintat cu plangere penala.
Pentru darida.
Daca veti citi cu atentie OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare va veti lamuri ca raspunsul primit de dvs. de la Biroul central pentru expertize tehnice judiciare este conform cu atributiile mentionate in raspunsul acestuia, respectiv cu prevederile din art.32 lit.t.j) si art.35 (articole mentionate in mesajul meu anterior).
Nu v-a impiedicat nimeni sa faceti plangere penala impotriva expertului, daca cele afirmate de dvs. le puteati dovedi cu documente. Genul de fapte mentionate de dvs. ca fiind efectuate de catre expert, nu pot fi rezolvate decat in instanta. Faptul ca a recunoscut ca a folosit norme arbitrare era un motiv serios pentru a sesiza instanta de judecata impotriva expertului respectiv.

Alte discuții în legătură

Despre experti judiciari suspecti de erori profesionale intentionate serepop serepop unde pot fi denuntati expertii judiciari suspectati de erori profesionale intentionate prejudiciind cu buna stiinta una din parti ? [EDITAT]. (vezi toată discuția)
Expertiza dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am avut de facut expertiza la o casa, iar cand a venit expertul pentru a face expertiza , avocatul meu ia dat expertului toate actele cu chitante ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta un expert judiciar tehnic auto Chirita1986 Chirita1986 Buna ziua, Am fost implicat in anul 2009 intr-un accident rutier cu victime.Persoana care consider ca este vinovata pentru producerea ... (vezi toată discuția)