avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere de urgentare a U.P - Lipsa de respect a prim ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere de urgentare a U.P - Lipsa de respect a prim procurorului

Am o problema, cu un prim procuror (care in speta, nici nu prea da pe la serviciu !!! ).

Am formulat in urma cu cateva luni o cerere de urgentare a U.P. incat faptele stau sa se prescrie.Eu sunt p. vatamata in acel dosar.

De luni de zile am tot depus CERERI de urgentare.
Nu am primit raspuns la nici una

Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: bagobond , utilizator 14:06, 13 August 2013
Mai depuneti cereri.
In mod normal trebuia sa va raspunda.

Aveti motive temeinice daca exista riscul de a interveni prescriptia raspunderii penale.
Puteti sesiza si CEDO...daca veti fi vatamat.
Eu zic sa te adresezi CSM cu o petitie in care ceri sa trimita inspectia judiciara.
Din ce relatezi se pare ca acest procuror incalca legea 303/2003

Art. 97. - Constituie abateri disciplinare:

i) refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire ce îi revine potrivit legii sau dispusă, potrivit legii, de conducătorul instanţei ori parchetului;
j) neglijenţa gravă sau repetată în rezolvarea lucrărilor;
k) efectuarea cu întârziere a lucrărilor;
l) absenţele nemotivate de la serviciu sau întârzierea ori plecarea de la program, în mod repetat;

Ramane de vazut ce va face inspectia judiciara.
Conform art. 275 C.pr.pen orice persoană poate face plângere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, dacă prin acestea s-a adus o vătămare intereselor sale legitime.

Mai mult, potrivit art. 278 C.pr.pen plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, iar in cazul când măsurile şi actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel sau ale procurorului şef de secţie al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de către aceştia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.
@Daniel Coman

Userul bagobond spune ca procurorul nu vrea sa-i dea raspuns,in acest moment daca nu ii comunica rezolvarea situatiei,userul nu are cum sa atace cu o plangere impotriva masurilor luate de acest procuror.

Eu merg tot pe varianta de a trimite o sesizare la CSM. Poate se va invata minte acest procuror de a nu tine dosarul sa se puna praful pe el.
Deci pot sa depun plangere la CSM sau la parchetul general tigiversare?

Alte discuții în legătură

Sesizare consiliul superior al magistraturii Nina1 Nina1 Am depus sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii impotriva unui magistrat. Care este procedura? CSM analizeaza aspectele prezentate in sesizare? Va ... (vezi toată discuția)
Ordonanta procuror incalcare cod penal gdima gdima Buna ziua, Am nevoie sa stiu ce demersuri pot sa fac in cazul in care procurorul a emis ordonanta cu incalcarea prevederilor unui articol din codul ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)