avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda trusa de prim ajutor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda trusa de prim ajutor

Buna ziua,

In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un agent de circulatie la ora 23 in localitatea unde locuieste tatal meu.
Acesta mi-a cerut actele la control si eu l-am intrebat motivul pentru care m-a oprit. Raspunsul acestuia m-a socat: "Pentru ca circulati noaptea pe raza localitatii"
Eu i-am zis ca acesta nu este un motiv sa ma opreasca si i-am cerut ordinul de serviciu prin care sa demonstreze ca are voie sa ma opreasca la ora aceea si in zona aceea.
Acesta a refuzat si a zis sa ma duc cu el la Sectia de Politie daca vreu sa il vad.
Dupa refuzul acestuia am sunat la 112 sa reportez abuz-ul si am fost expediat de politistul cu care am vorbit pe motiv ca el nu are ce sa faca.
Intre timp politistul a zis ca o sa ma testeze si cu etilotestul.
Am fost tras intr-o parcare si m-a pus sa deschid portbagajul in care aveam mancare deoarece a doua zi urma sa fac pomana pentru mama mea.
Dupa ce i-am explicat ce am in portbagaj si motivul pentru care portbagajul era plin mi-a cerut sa ii arat trusa de prim ajutor, triunghi-ul si extintorul.
Din pacate trusa de prim ajutor nu o mai aveam in masina in acel moment (probabil imprumutand-o).
Imediat ce a vazut ca nu am trusa s-a dus la masina si a zis ca imi da amenda.
Cand eu i-am spus ca m-a oprit pentru altceva el a raspus ca m-a oprit deoarece el stia ca eu nu am trusa de prim ajutor.
Martora este viitoarea sotie care a ramas si ea surprinsa ca nu avem voie sa circulam noaptea in localitate fara sa fim opriti.
Pe langa acest lucru ne-a retinut 45 de minute (vizibil ofticat ca am sunat la 112) si cand m-am dus la masina sa imi cer actele deoarece au trecut 45 de minute m-a amenintat ca daca vrea el ma duce la sectia de politie sa ma aprenteze si ca ma tine acolo toata noaptea.
Masura lui nu m-a speriat si l-am somat sa imi dea actele altfel voi pleca in 5 minute.
Mentionez ca nici o alta masina nu a fost oprita macar (au trecut 6 masini) pentru un control si nu am mai fost testat nici cu etilotest-ul.
Eu am refuzat sa semnez si amenda a venit acasa unde in necunostinta a fost semnata de vecina mea.
Stiu ca pot contesta amenda dar am nevoie de articolul clar pe care il pot invoca in aceasta situatie.
Din pacate aceasta este o practica obisnnuita pentru ei, mai multe rude spunandu-mi ca stau efectiv dupa copaci si oprind oameni care merg pe bicicleta sau pe jos sa ii legitimeze.
In schimb rata furturilor din localitate nu a scazut deloc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:30, 16 August 2013
Comportamentul politistului il puteti reclama la superiorii lui.

Amenda, indiferent ca politistul va fost simpatic sau antipatic, e pe bune. Motive de anulare nu prea aveti, mai bine solicitati transformarea acesteia in avertisment, datorita gravitatii reduse a faptei.
Pentru raspuns la obiect precizati mai intai temeiul legal consemnat in PV pentru care in final agentul constatator a apreciat ca va faceti vinovat de savarsirea unei contraventii
Lipsa trusa prim ajutor.
Nu am PV-ul in fata in acest moment.
Mi-a dat 4 puncte de amenda si 360 RON.


slai a scris:
Amenda, indiferent ca politistul va fost simpatic sau antipatic, e pe bune. Motive de anulare nu prea aveti, mai bine solicitati transformarea acesteia in avertisment, datorita gravitatii reduse a faptei.

Mie nu mi s-a parut normal motivul opririi si controlarea mea pana imi gaseste ceva.
Din cate stiu nu mai au voie sa te opreasca decat daca ai incalcat legea sau sa te legitimeze.
Legea nu o incalcasem si i-am dat actele care erau in regula. Pe urma a tot cautat motiv sa imi dea amenda.
Asta nu mi se pare normal. Pana la urma imi dadea amenda ca nu am sapca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Exista situatii in care se dispun controale de rutina in trafic
Lipsa trusei de prim ajutor,inclusiv existenta continutului acesteia in afara termenului de valabilitate,constituie contraventie
Aspectul ca nu aveti sapca nu este prevazut si nu este sanctionat ca si contraventie
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
ynocentta, utilizator
4 pct de amenda ar insemna 320 de lei, un pct amenda e 10% din salariul minim brut. Faptul ca nu ati avut trusa nu atrage dupa sine si aplicarea pct penalizare.
Puteti contesta, insa in opinia mea nu puteti contesta amenda ce v-a dat-o pt lipsa trusei cand dvs nu ati avut trusa.
Pt comportament/ abuz, va puteti plange superiorilor sau chiar daca depuneti plangere contraventionala, fapta polititului e una, ca nu ati avut trusa, e alta.


Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, lipsa dovezi Player01 Player01 Buna ziua, azi am luat o amenda destul de mare pentru ca am avut trusa si extintorul cu termenul de valabilitate expirat. Desigur, problema este ca m-am cam ... (vezi toată discuția)
Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Pv scris gresit, nefondat toioo197 toioo197 Buna ziua. In urma cu o saptamana si jumatate am fost oprit de un echipaj de politie pentru un control, in urma controlului unul dintre politisti a constatat ... (vezi toată discuția)