avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita apartament la un pret foarte mic
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita apartament la un pret foarte mic

buna ziua,
am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi.
intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut plati ratele la acest card.
un executor mi-a scos apartamentul la vanzare cu 80.000 ron, a scazut dupa prima licitatie cu 25% si s-a vandut, in final, cu 30.000 ron.
mentionez ca pretul de piata este de 120000 ron, iar eu mai am de plata la banca ce detine ipoteca inca vreo 150.000 ron.
intrebari:
1. e normal sa se vanda la un pret atat de mic? pt ca eu ar trebui in acest caz sa suport diferenta dintre pretul de vanzare si datoria ramasa la banca.
2. nu ar trebui sa ia pozitie si banca ce detine ipoteca , mai ales ca am fost un bun platnic si sunt cu ratele la zi? exista posibilitatea ca aceasta sa nu ridice ipoteca, astfel incat cel care a castigat licitatia sa nu intre in posesia apartementului?
3. ce cai de atac exista?
4. in cat timp trebuie sa evacuez apart?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:50, 2 Septembrie 2013
1-Bunul dedus executarii s-a adjudecat la pretul cel mai mare oferit de participantii la licitatie
2-Daca a fost respectata procedura de executare,nu exista temei legal pentru care adjudecatarul sa nu intre in posesia bunului adjudecat
3-Teoretic exista varianta achitarii sumei mentionate in somatia emisa de executorul judecatoresc in termenul de 15 zile de la data licitatiei ,sau contestatie la executare
multumesc
la pct.3 , ce suma sa mentioneze executorul in somatia emisa?
Este vorba despre suma restanta pentru care creditorul a inteles sa solicite demararea procedurii de executare silita impotriva bunurilor in evidenta dvs
Daca nu aveti sa platiti creanta creditorului urmaritor in 15 zile de la licitatie, faceti contestatie la executare pentru pret derizoriu. cereti sprijinul bancii creditor ipotecar si aveti imense sansa sa desfiintati vanzarea ca fiind facuta pe un pret derizoriu.
Era bine daca il vindeati singur.nAcum nu red ca mai aveti ce sa faceti.

Alte discuții în legătură

Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)
Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)
Procedura a achizitionare imobil executat silit prin credit bancar AlexandraBadita AlexandraBadita Buna ziua, Eu si sotul meu suntem intr-o incuratura din cauza slabei pregatiri al angajatilor unei banci (si a slabei noastre informari in prealabil). In ... (vezi toată discuția)