avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numerele de Germania de 5 zile sunt valabile in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numerele de Germania de 5 zile sunt valabile in Romania?

Buna!numele meu e rares si acu doua saptamani circulam cu o masina adusa din germania cu numere galbene de 5 zile valabile(valabile 100% cumparate de mine din germani) pana a doua zi....m-a oprit un politist si mi-a spus ca numerele nu sunt valabile si ca circul cu un autoturism radiat din circulatie,...dupa care acesta mi-a intocmit un dosar penal potrivit art.111,alin 1,lit b din o.u.g. 195/2002 republicata,cu modificarile si completarile ulterioare
Poate sa ma lamureasca cineva si pe mine,daca s-a comis o nedreptate din partea politistului sau aveam voie sa circul cu acele numere in ro?
Cel mai recent răspuns: Bocan Daniel , utilizator 12:36, 17 Martie 2024
Numerele galbene sunt valabile numai pe teritoriul Germaniei.

Trebuia sa aveti numere rosii pentru a putea circula pe teritoriul altor tari inclusiv Romania.

[ link extern ]
Dosarul penal este intocmit pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 85 OUG 195/2002, dar nu avem noi de unde sa stim daca politistul a avut sau nu dreptate, el a verificat actele dvs.
ART. 85*)
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
#CIN
*) Conform art. 121 pct. 1 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 (#M16), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), art. 85 se abrogă.

#B
Numerele galbene sunt valabile in Romania. Dosar penal este un abuz al politiei fara nici un suport daca aveti Probleme contactati-ma ca va dau toate detalile v.colceriu@gmx.de
valentin2873 a scris:

Numerele galbene sunt valabile in Romania.


Conform carui temei legal?
Intrebarea este invers in baza carei legi nu sunt valabile numerele de 5 zile ? Nu exista nici un fel de restrictie in nici o lege romaneasca. Ministerul de Interne are aceiasi parere, Ministerul de Externe asemenea, Procuratura si CCI idem. se incalca o directiva europeana care reglementeaza clar , o comunicare a comisiei europene care reglementeaza clar , legea liberei circulatii a marfurilor si legea UE care obliga toate statele membre sa recunoasca actele administrative ale altui stat membru.. Au incercat ungurii sa interzica si au luat-o peste bot de la comisia europeana de asta au renuntat sa interzica numere galbene pe teritoriul lor

Alte discuții în legătură

Numere de inmatriculare provizorii pe 5 zile de germania.sint valabile in ro si in eu ? luk2011 luk2011 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2007:068:0015:0024:RO:PDF Va rog sa urmariti ce scrie la punctul 4.2 in documentul ( directiva ... (vezi toată discuția)
Se poate circula in ue cu dovada inlocuitoare a certificatului de înmatriculare? cristi4n cristi4n Buna ziua, Procesul de inmatriculare in Romania este luuung si complicat. Dupa o asteptare de 3 luni (3 LUNI) pentru programarea la RAR, am aplicat zilele ... (vezi toată discuția)
Autoturism inmatriculat germania/neinmatriculat in romania georgecostea69@gmail.com georgecostea69@gmail.com Dragii mei, problema mea este un semnal de alarma si avertizare in acelasi timp pentru toti cetatenii care intentioneaza sa achizitioneze o masina din ... (vezi toată discuția)