avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita Casco

Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un dosar de dauna pe casco.
Acum cateva zile sotia a lovit un maidanez, si s-a dus la asiguratorul unde am polita casco sa deschida dosar de dauna. Toate bune si frumoase,mergeti la service sa faca constatarea, pana azi cand a primit un telefon de la asigurari. Ei motiveaza ca bara de fata se schimba dar nu se vopseste deoarece cand am incheiat polita casco avea doua puncte cam cat o unghie unde vopseaua era sarita de la pietre. Este normal asa ceva pe casco?
Cel mai recent răspuns: STS211 , utilizator 18:18, 18 Septembrie 2013
NU e normal. Este un abuz.
OK merci, pt raspuns. Dar cum pot da cu ei de pamant. De fapt cui ar trebui sa se adreseze soti pt ca eu nu sunt in tara.
Relcamatie la [ link extern ] /
sau in instanta.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
trandafir2, moderator
In mod normal, ar trebui sa va solicite o cota parte din contravaloarea reparatiei, aferenta avariei existente inainte de incheierea politei.
Vedeti ce scrie in formularul" inspectie de risc" care se incheie la semnarea contractului, se fac poze la masina si, in cazul existentei unor avarii minore, acestea sunt mentionate , pentru ca asiguratul sa nu ceara reparatia lor, intrucat acele avarii nu au intervenit dupa semnarea contractului si si nici din cauza riscurilor asigurate tot prin contract.
De vazut exact ce era avariat inainte si ce s-a produs cu cainele maidanez, pentru a se face, in cel mai fericit caz, proportia unei despagubiri.
Asa ca, pana dati de pamant cu unul sau altul, lamuriti-va mai bine ce prevede contractul, e esential pentru a avea castig de cauza.

Alte discuții în legătură

Refuz reparatie casco george_valentin george_valentin Buna ziua, Sunt proprietarul unei polite casco \"premium\" la Grawe Romania. Luna trecuta, am reusit performanta de a imi avaria masina pe partea dreapta ... (vezi toată discuția)
Accident din vina altuia,plata reparatii florificiu florificiu Buna ziua In jurul datei de 15 august,mai exact in acea saptamana prietenul meu a avut 2 accidente de masina ambele din vina celuilalt conducator auto,primul ... (vezi toată discuția)
Refuz de plata dauna casco lia88 lia88 Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere. In 29.12.2011 am deschis un dosar de dauna (in baza politei casco) deoarece mi-am gasit masina ... (vezi toată discuția)