avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Medierea sanctiunilor disciplinare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Medierea sanctiunilor disciplinare?

Credeti ca este posibila medierea unei sanctiuni disciplinare?
Daca salariatul contesta decizia de sanctionare a unei abateri disciplinare, in urma unei medieri facuta intre directorul institutiei si salariatul care contesta decizia se pote reveni asupra deciziei de sanctionare ? o putem anula chiar, nu-i asa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:23, 23 Septembrie 2013
scz, medierea, m-am grabit venind de la o mediere care m-a iritat, medierea din pct de vedere al mediatorului insemnand doar anularea sanctiunii .
Da. Medierea dpdv al mediatorului poate insemna anularea, retragerea sau mentinerea sanctiunii precum si orice alte decizii care se iau de catre parti pentru capetele de cerere accesorii (daca este cazul).
In urma medierii, angajatorul poate decide revocarea sanctiunii aplicate.
Dar de ce nu poate renunta cel sanctionat la contestatie? Nu prea exista o cale de mijloc aici...
Poate renunta si cel sanctionat la contestatie , dar nu poate fi obligat sa o faca.

Alte discuții în legătură

Abateri repetate costel58 costel58 Un salariat a primit o sanctiune pe care a contestat-o in justitie.Pana la judecarea acesteia poate primi o noua sanctiune prin care sa i se desfaca ... (vezi toată discuția)
Decizie sanctiune disciplinara Paradiso Paradiso Buna seara As dori un raspuns la urmatoarea situatie: Decizia de sanctionare pe care am primit-o si pe care vreau sa o contest, este emisa pe data de ... (vezi toată discuția)
Cum aplic o sanctiune disciplinara? smeagull smeagull Buna ziua, Situatia: S-a decis sanctionarea disciplinara a unui angajat cu reducere salariu cu 10% pentr o luna - inca nu s-a hotarat care luna. Problema ... (vezi toată discuția)