avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Am facut cerere de recalcularea pensiei pentru orele lucrate in acord global.
Din nefericire, dupa mai mult de doi ani de asteptari a venit si raspunsul. Mi s-a recalculat pensia, insa mult mai mica. Iar pe perioada ultimilor cinci ani, ma pun sa dau si bani inapoi.

Chiar nu mai inteleg nimic. Odata ce pensia a fost calculata, in mod normal ar fi trebuit sa tina seama doar de un tabel cu acele ore lucrate in acord global.
Nu inteleg cum e posibil, ca avand o pensie amarata de 1200 lei , ore lucrate grupa a II de munca, aproape 45 de ani sa-si bata joc in asa hal.

La colegi care au iesit la pensie dupa mine, le-a marit pensia si le-a mai dat si o diferenta de bani.

De ce ar trebui sa platesc retroactiv acea suma ? Ca doar n-am facut eu calculul ? Cine a calculat gresit sa plateasca !

Sunt scarbita de tot ce se intampla la ghiseele de la primarii.#-o

As mai putea face contestatie ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 12:00, 9 Octombrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti dreptate, este vorba de ultimii 3 ani. In decizie imi spune asa "Plata necuvenita a drepturilor a fost generata de OUG 4/2005pentru perioada 01.06.1986-01.11.1963-31.12.1969.

Intr-adevar, mi-au trimis 32 pagini de calcule, dar nu stiu sa le interpretez, din pacate si sunt tot la mana lor.
Nu inteleg de unor colegi de fabrica li s-au dat aceste drepturi si mie nu ? E drept ca ei sunt la alta casa de pensii.
~ Conținut șters la cerere ~
Deci mi s-a calculat o pensie de x lei. Dupa ce am depus o adeverinta cum ca intr-o anumita perioada de timp am lucrat in acord global, am cerut recalcularea si iata ca mi s-a recalculat mai putin. Stupid este faptul ca la colegii mei s-a calculat mai mult si li s-au dat si diferente de bani.

Din pacate, eu n-am cum sa verific acele cifre caci nu ma pricep. As putea sa rog pe cineva s-o faca contra cost, dar nu cunosc pe nimeni.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Decizie recalculare pensie venituri in acord global perlutza perlutza Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la deslusirea unei decizii de recalculare a pensiei luand in considerare veniturile in acord ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei gr 1 si 2 de munca alexandrufazakas alexandrufazakas m-am pensionat in 1997 1 mai cu o vechime de 24 ani si 7luni gr 1 si 4 ani gr 3 a am primit decizia 707996 din 29 04 1997 cu o pensie de 480 lei pe data de ... (vezi toată discuția)
Cand s-a acordat majorarea punctajelor de grupa 1??? popovici_ioan popovici_ioan Buna ziua am iesit la pensie de boala in anul 1991 si in anul 1996 la pensie de batranete.Am in total ani de munca 39 dintre care 24 ani 11 luni 29 zile de ... (vezi toată discuția)