avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca - iesirea din tara cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca - iesirea din tara cu un minor

Buna ziua, as dori sa stiu daca am o hotarare judecatoreasca in care am actionat in judecata pe tatal fiului meu minor, pentru stabilirea unei pensii alimentare, in care specifica ca minorul este in grija mea, o pot folosi la iesirea din tara,
in tarile membre ale UNIUNII EUROPENE?
Cel mai recent răspuns: mikota , utilizator 16:36, 1 Octombrie 2013
Ce scrie exact in hotarare ? Daca scrie ca aveti copilul in incredintare sau exercitati singura autoritatea parinteasca, numai atunci va e suficienta hotararea daca e legalizata cu formula definitiva si irevocabila, altfel, aveti nevoie de acordul tatalui.
Scrie ca din convietuirea partilor a rezultat minorul care se afla in intretinerea reclamantei( adica eu)apoi pe o stampila scrie; 'Prezenta hotarare este ramasa definitiva la data de 5.08.2002.Nu stiu unde ar trebui sa scrie, definitiva si irevocabila?
daca e din 2002 atunci e custodie exclusiva. mergeti cu hotararea la judecatoria care a pronuntat-o si cereti legalizarea.
Cred ca v-ati judecat numai pt pensie, nu pt incredintare spre crestere si educare... cum era pe vremea aia.
Ati trait in concubinaj ?
Incercati sa scrieti mai mult din ce scrie in dispozitivul hotararii..
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Am legalizat-o in 2009.

Alte discuții în legătură

Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minorul Hildegarde Hildegarde Buna seara Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine acordul de a scoate minorul din tara ContSters192085 ContSters192085 Buna ziua , fiul meu are 14 ani si in vara mergem in vacanta in alta tara si fostl meu sot nu vrea sa imi dea acordul la notar ca sa pot scoate minorul din ... (vezi toată discuția)