avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Guvernul a aprobat noul Program de Garantare a ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Guvernul a aprobat noul Program de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri!

10 octombrie 2013
In sedinta saptamanala de ieri, 9 octombrie 2013, Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta prin care s-a aprobat Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri, in limita unui plafon de garantare de 2 miliarde lei. Potrivit Guvernului, prin acest Program se urmareste incurajarea si stimularea IMM-urilor pe o perioada de 36 de luni de la intrarea in vigoare a Ordonante. Programul consta in acordarea catre IMM-uri a unei linii de credit pentru capital de lucru, garantata de stat, in procent de maxim 50% din valoarea finantarii. Valoarea maxima a unui credit garantat este de 5 milioane lei/IMM.

De asemenea, conform informatiilor furnizate de Guvern, actul normativ instituie un mecanism de garantare in baza caruia MFP este autorizat sa mandateze FNGCIMM, in vederea emiterii de garantii in numele si in contul statului, in favoarea institutiilor de credit care urmeaza sa acorde credite IMM-urilor eligibile in cadrul Programului din titlu. Prin acest Program se urmareste crearea unei flexibilitati mai mari si reducerea timpului necesar acordarii finantarilor.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea de a obtine mai mult de un singur fond nerambursabil? AndreiNutas AndreiNutas Eu cu inca un coleg ne-am gandit la un proiect care s-ar califica pt fonduri europene. Insa problema este ca ne trebuie 25% din bani, ceea c nu avem. Este o ... (vezi toată discuția)
Finantari prin programul jeremie IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, are cineva mai multe detalii privind obtinerea de credite prin programul JEREMIE? Multumesc (vezi toată discuția)
Programul "mihail kogãlniceanu" ContSters257414 ContSters257414 [i]IMM-urile pot accesa, din [b]4 aprilie[/b], prin programul \\"Mihail Kogălniceanu\\", o linie de credit de 400.000 de lei anual/întreprindere cu dobânda ... (vezi toată discuția)