avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control DGFP / analiza de risc !?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control DGFP / analiza de risc !?

Buna ziua ,

Am primit o scrisoare de la finante , prin care suntem informati ca am fost selectati aleatoriu si ca societatea noastra ar putea fi supusa unei analize de risc . De asemenea , daca vor gasi neconcordante intre datele raportate de noi si cele existente la finante , vom avea o inspectie fiscala in viitor .
Se face referire la taxele si impozitele care sa fie achitate la zi si la declaratii sa fie toate declarate inclusiv cele rectificative daca e cazul.

Scopul scrisorii fiind acela de a ne pregati din timp pentru un eventual control si ca va urma sa primim un aviz prin care vom fi informati in legatura cu obiectivele si perioada controlului .

S-a confruntat cineva cu asa ceva ? Ma gandeam daca nu cumva s-au sesizat si ne-au selectat pentru ca firma noastra este pe pierdere de 4 ani , si nu s-a mai platit impozit pe profit ?

Va rog sa-mi dati un raspuns. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: SoftProEuro srl , Contabil 21:25, 5 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Nu cred ca acesta este singurul criteriu. Au primit informarea companii care sunt pe profit si nu au avut probleme cu plata taxelor. Cred ca aceste comunicari fac parte din noua strategia ANAF de gestionare a relatiei cu contribuabilii.

Este si o atentionare in acelas timp menita sa ii responsabilizeze pe acestia din urma in procesul de intocmire a contabilitatii, de raportare si plata la timp a taxelor si impozitelor datorate.

Numai bine
si eu cred acelasi lucru,am mai multe firme la care tin contabilitatea si toate au primit adresa respectiva
Si eu am primit asa ceva. Firma este pe pierdere de la infiintare, adica din august 2010. Actualmente sunt platitoare de impozit pe venituri micro. 3%.
Se pare ca se vor trimite la toti contribuabilii. Pana si la cei infiintati in anul 2013 fara activitate?!?! Nu prea le vad rostul.

Daca nu se trimit la toti, interesant ar fi la cine nu s-a trimis....

In strategia ANAF 2012-2016 se spune:

Contribuabilii selectaţi conform analizei de risc vor fi introduşi automat în planul lunar şi anual de inspecţie fiscală. Vor fi interconectate bazele de date în vederea analizării automate a rezultatelor inspecţiilor fiscale pentru asigurarea respectării selecţiei efectuate, a programului lunar de activitate şi a evaluării riscurilor. Inspecţiile fiscale vor fi orientate spre verificarea riscurilor fiscale identificate şi nu a întregii activităţi a contribuabilului. De asemenea, vor fi efectuate inspecţii fiscale aleatorii la contribuabili care nu au fost selectaţi în baza analizei de risc fiscal în vederea testării realităţii riscurilor fiscale precum şi a completării acestora cu riscuri noi identificate. În cadrul inspecţiilor aleatorii va fi verificată toată activitatea contribuabilului pe o anumită perioadă. De asemenea, managementul dosarelor pe baza analizei de risc va permite o mai buna alocare a resurselor de inspecţie fiscala.




[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Buna seara,

Am cateva nedumeriri si poate ma puteti ajuta:
1 . Firmele suspendate vor fi controlate
2. A avut cineva control de la noua structura anaf

Eu am inteles atunci cand s-au desfintat structurile odioase in frunte cu garda financiara ca nu vom mai fi controlati asa chipurile tematic ci vor fi controlati mari evazionisti, noi cei mici sa ne depunem actele la timp si sa nu cerem rambursari de tva si ne lasa in pace. Acum inteleg de la voi ca sa sucit iti trimit o scrisoare inainte sa iti pregatesti bani si sa stai stresat sa astepti.

Sunt foarte curios daca cineva a avut control si cum a fost.

O seara buna.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Serbanalexandru, utilizator

Alte discuții în legătură

Control pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Am un pfa cu domeniu de activitate \"realizare de software la comandă\". Sediul l-am stabilit într-un imobil din zona rurală pe unde nu trec ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva octav73 octav73 Buna ziua ! Conduc o SC si in urma cu aproape un an am depus o cerere de rambursare a TVA-ului .De atunci am tot fost verificat si amanat de nenumarate ori . ... (vezi toată discuția)
Control din partea anaf asupra unei societati radiate pantazi pantazi Salutare tuturor membrilor acestui forum. As dori sa va intreb daca este posibil ca anaf sa efectueze control fiscal asupra unei srl pt care s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)