avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... concesiune teren aferent
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

concesiune teren aferent

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoare problema:
Am inchiriat pe termen de 10 ani un imobil de la un consiliu local. In urma actului de inchiriere sa incheiat un proces verbal de predare primire in care sa trecut suprafata construita, suprafata utila(pe aceasta suprafata se plateste chiria) precum si suprafata terenului aferent cladirii.
Dupa un an de la prezentul act si in urma "alegerilor in primarie", noua conducere vrea sa-mi ia terenul aferent cladirii concesionate pe diferite motive.
E posibil acest lucru din punct de vedere legal?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
cotescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:44, 30 Martie 2009
Suprafata aferenta este mai mare decat"umbra" cladirii(amprenta)?
suprafata construita este de 7o mp iar suprafata aferenta este de 2000mp
Diferenta(2000-70) este trecuta in contract "in folosinta";"concesiune"?Contractul are clauza de modificare cu acordul partilor?
Pentru cei 1930m.p. nu platiti nici macar taxa de utilizare/concesiune?
Ati dat prea putine detalii si confuze , pentru a primi un raspuns.Care sunt motivele invocate de primarie, daca inchirierea a fost facuta de la consiliu ?
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
nucu$, utilizator
Toate aceste bunuri au fost dobandite in urma unei licitatii publice.Cladirea are suprafata de 70 mp +cei 2000 mp teren, numai ca terenul a fost trecut prin act aditional la actul de inchiriere.Chiria se plateste ptr.suprafata de 70 mp.
in capitolu de dispozitii finale este trecut faptu ca modificarea se face prin act aditional incheiat intre parti precum si ca prezentul contract inceteaza inainte de termen pentru cauze de utilitate publica, fara a despagubi chiriasul cu coditia notificarii in termen de 90 de zile.
Mentionez faptul ca terenul terenul aflat in discutie, a fost fost destinat împroprietaririi tinerilor si popularii zonei.
Citind clauzele, v-ati raspuns singur! Situatia imobilului este efectiv la dispozitia proprietarului.Depinde ce doriti sa faceti cu terenul, desi nu prea se intelege cu ce scop vi-la mai "atasat" .Este un bonus, ori l-ati solicitat dv.Ce doriti sa faceti cu el (utilizare)?In cel mai bun caz, puteti sa faceti numai investitii temporare,(oricum constructii definitive nu veti putea face), la sfarsitul sau rezilierea contractului,puteti cere despagubiri corespunzatoare dovezilor(documente).
Daca terenul a fost un bonus de la vechea administratie, sa fiti sigur ca finalul contractului se apropieB-)

Alte discuții în legătură

Proprietar de cladire concsesionar teren ContSters466384 ContSters466384 in 2005 am achizitionat prin licitatie ,constructii ale unei firme de stat , aflate in complexul de productie al acestuia . am intocmit toate actele notariale ... (vezi toată discuția)
Concesiune buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in 2018 ... nicu_dulcesti nicu_dulcesti Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In 2018 am cumparat, prin licitatie de la Executor, cateva cladiri reprezentand cca 10% dintr-o ... (vezi toată discuția)
Transmiterea concesiunii lucasamuel lucasamuel O persoana a concesionat de la primarie o parcela de teren pe care a construit o casa. Mi-a vandut casa si terenul intocmind un act de mana. Ulterior a ... (vezi toată discuția)