avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Si pensionar si salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Si pensionar si salariat

Buna dimineata.As dori sa stiu o informatie referitoare la un salariat, msau un pensionar din domeniul bugetar,pentru ca in domeniul privat nu sunt probleme, cat trebuie sa aibe un bugetar salariu desi este pensionat , sa nu depaseasca cat.....sa poata lucra in continuare? de exemplu un invatator.....este pensionar si lucreaza in continuare ...veniturile cumulate nu trebuie sa depaseasca cat?
Cat ii da angajatorul corespunzator functiei ocupate, timpului de munca si grilei salariale .Nu are relevanta calitatea sa de pensionar.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
polloctav, utilizator
In anul 2013, ca sa se pastreze si pensia si salariul, nu trebuie sa depaseasca 2223 lei.
Problema este ca nu stiu daca cei 2223 lei reprezinta cat iti ramane din pensie dupa ce ti se opresc ,,impozitele,, sai cat scrie pe decizia de pensionare.
Veniturile pot fi oricate, sa fie cat de mari, nu? De ce sa fie limitate?
Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International
Art. 17
(1) Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
.....
multumesc de raspunsuri insa de ce nu este la fel si in mediu privat? un salariat care este pensionat de drept , are posibilitatea sa lucreze in continuare , si depaseste suma de 2223 de lei, si mai au si durata de munca nedeterminata ...este corect?

Alte discuții în legătură

Cumul pensie - salar segovia_48 segovia_48 Sunt pensionar la limita de varsta.Asi vrea sa stiu care sunt conditiile in care pot lucra si sa primesc pensie cumulat cu salar. (vezi toată discuția)
Continuare activitate tif tif Buna ziua, Doresc sa aflu daca mai pot lucra ( in sectorul particular sau bugetar, si in ce conditii), avand in vedere ca in momentul de fata sunt pensionar ... (vezi toată discuția)
Pensie si salariu..! Dumitrovici Dumitrovici O sa va rog sa-mi spuneti daca o persoana care a iesit la pensie de stat ( bugetara) la limita de varsta , mai poate fi incadrata ( pe acelasi post ) in ... (vezi toată discuția)