avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru ingrijirea sotului bolnav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru ingrijirea sotului bolnav

buna seara! sotul a suferit un grav accident la serviciu si e imobilizat la pa pt 7 saptamani. se poate ca sotia sa beneficieze de vreun concediu in aceasta perioada pt a ingriji sotul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 30 Octombrie 2013
Sotia poate sa-si ia concediu medical sau CFP ori concediu de odihna.
buna dimineta! ce trebuie sa fac pt a beneficia de concediu? ce acte am nevoie? de unde le pot procura? pt cat timp pot benefia de concediu? cum voi fi platita in timpul concediului? ce inseamna CFP?
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
edyfloela, utilizator
CFP = concediu fara plata

Acordarea certificatelor de concediu medical se face de catre orice medic cu autorizatie de libera practica valabila care a incheiat o conventie in acest sens cu una din casele de asigurari de sanatate.
Concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca se acorda pe o durata de cel mult 180 de zile calendaristice in interval de un an, socotit de la prima zi de imbolnavire. Incepand cu a 91-a zi calendaristica, concediul medical se poate prelungi pana la 180 de zile, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.

Pentru a putea beneficia de concediu medical si de indemnizatia de asigurari sociale de sanatate, angajatii trebuie sa indeplineasca, prin cumulare, urmatoarele conditii:

Sa aiba efectuat un stagiu minim de cotizare de 1 luna de zile, efectuat in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediu medical.

Se considera o luna de stagiu de cotizare si situatia in care, prin insumarea perioadelor ce constituie stagiul de cotizare din ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical, rezulta un numar de 22 de zile de stagiu de cotizare.
certificatele medicale se acorda in baza unui cod de boala. in cazul in care as solicita medical pt ingrijire sot imobilizat la pat din cazuza unui accident la serviciu la ce cod m-as incadra? ca sotie pot beneficia de max 180 zile de medical pt ingrijire sot?
Nu cred ca exista cod pentru asa ceva.

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de munca la 6 ore marianao marianao Buna ziua va rog ajutati-ma vreau sa-mi reduc programul de munca de la 8 ore la 6 si angajatorul imi zice ca nu se poate si trebuie sa apecific ca sunt ... (vezi toată discuția)
Cum incadrez o angajata care e in spital cu copilul ei? giagi giagi Am o angajata care ne-a anuntat aseara ca este internata cu baietelul ei. Va rog frumos sa ma lamuriti cum trebuie sa o incadrez in zilele ce urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa concediu fara plata anic anic Buna ziua! Pe 28 septembrie 2012 mi s-a terminat concediul de 2 ani pt ingrijirea copilului (al patrulea copil). Am lucrat pana pe 15 noiembrie 2012 dupa ... (vezi toată discuția)