avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de concesiune in indiviziune cimitir. Pericol de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de concesiune in indiviziune cimitir. Pericol de pierdere a locului

Buna ziua,
Sunt singurul care am certificat de mostenitor din cei trei coindivizari ai actului de concesiune al unui loc de veci concesionat din anul 1941. Ceilalti doi coindivizari care au decedat nu au succesiunile dezbatute, pentru ca respectivii nu au detinut bunuri mobile si imobile in afara de acest loc de veci, iar mostenitorii lor au emigrat. La ora actuala nu am nici un fel de informatii in legatura cu acesti mostenitori. ADP- sectia cimitire cere in mod expres acordul tuturor coindivizarilor pentru inhumarea unuia dintre ei sau a membrilor de familie.
Hotararea Consiliului Local privind organizarea si functionarea cimitirelor face referire expresa la titularul de loc astfel: "Prin titular se intelege persoana care detine in folosinta locul de inhumare si are act de concesiune. In acest loc pot fi inhumati titularii dreptului de folosinta, sotii sau sotiile, copiii si parintii acestora precum si alte persoane in baza acceptului notarial al titularului dreptului de concesiune". Hotararea CL nu face referire la situatia cand respectivul loc de veci este detinut de mai multi concesionari. Administratia cimitirului m-a informat ca niciodata nu voi putea folosi locul de veci pentru mine si membrii familiei mele atata timp cat ceilalti coindivizari nu au succesiunile dezbatute si nu am acordul lor pentru viitor, lucru imposibil de realizat deoarece nu detin nici un fel de date in legatura cu mostenitorii lor.
Intrebare
Este formalitate aceasta administrativa (de a cere consimtamantul tuturor coindivizarilor la inhumarea titularului sau a unui membru al familiei) supusa controlului judecatoresc?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)