Potrivit OUG 195 /2002 va trebui sa mai asteptati un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti pentru a avea posibilitatea sa va prezentati din nou la exemen.
Insa nu stiu de ce am impresia ca va mai dura ceva pana la ramanerea definitiva intrucat vor apelul, recursul, deci va mai trece ceva vreme pana la ramanerea definitiva a hotararii.
Hotararea pronuntata in apel este definitiva.
OUG zice cam asa "Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1)."
Adevarat,este culpa. Dar ai art.64. lit.a,b,c. care interzice unele drepturi.
La litera c,spune asa.
-dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savirsirea inmfractiunii.
mai citeste odata este din culpa daca sti ce inseamna culpa
Nu cred ca este nevoie sa fiti ironic .... chiar daca este din culpa, aveti pronuntata interdictia de exercitare a unei profesii .. dupa executarea acestei pedepse complimentare , atunci va puteti prezenta la examen.