avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... UCIDERE DIN CULPA SI VATAMARE CORPORALA DIN CULPA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

UCIDERE DIN CULPA SI VATAMARE CORPORALA DIN CULPA

L
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
GHISOIU RADU VASILE, utilizator
Potrivit OUG 195 /2002 va trebui sa mai asteptati un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti pentru a avea posibilitatea sa va prezentati din nou la exemen.

Insa nu stiu de ce am impresia ca va mai dura ceva pana la ramanerea definitiva intrucat vor apelul, recursul, deci va mai trece ceva vreme pana la ramanerea definitiva a hotararii.

Av. Adrian Posdarie
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
ContSters54906, utilizator
Hotararea pronuntata in apel este definitiva.
OUG zice cam asa "Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1)."
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
ContSters20980, utilizator
mai citeste odata este din culpa daca sti ce inseamna culpa
Adevarat,este culpa. Dar ai art.64. lit.a,b,c. care interzice unele drepturi.
La litera c,spune asa.
-dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savirsirea inmfractiunii.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
GHISOIU RADU VASILE a scris:

mai citeste odata este din culpa daca sti ce inseamna culpa


Nu cred ca este nevoie sa fiti ironic .... chiar daca este din culpa, aveti pronuntata interdictia de exercitare a unei profesii .. dupa executarea acestei pedepse complimentare , atunci va puteti prezenta la examen.

Alte discuții în legătură

S-a prescris sau nu? adrianaardelean adrianaardelean buna ziua va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc vis-a-vis de implinirea termenului de prescriptie povestea e foarte lunga am sa incerc sa o redau succint. e ... (vezi toată discuția)
Cerere executare silita calin cristiana calin cristiana Se poate inainta si supune executarii silite retrocedarea unui imobil aflat inca in stadiul de apel existand o hotarare judecatoareasca din acest an, dar care ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare, art 386 lit d si e cpp BogdanVN BogdanVN Buna ziua, Am o mare nelamurire (printre f multe dezamagiri legate de justitie)... Va voi expune pe scurt o situatie pt care am doua intrebari la care va ... (vezi toată discuția)