avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare despre somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare despre somaj

Buna ziua. As dori sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema.
Lucrez din august 2006, iar in februarie 2007 mi s-a incetat contractul de munca(pe perioada nedeterminata) din motive de lipsa de activitate pe o durata de 2 luni de zile doar.La 1 aprilie 2007, am fost re-angajat pe acelasi post in aceeasi societate unde mi-am desfasurat activitate pana in prezent. Datorita crizei si problemelor financiare actuale se va suspenda intreaga activitate a firmei pe o perioada nedefinita.
Eu am terminat cursurile unei faculati acreditate,insa din motive personale nu mi-am putut da examenul de licenta.Tot ceea ce am de la ei, este o adeverinta in care se specifica faptul ca am finalizat cursurile.
Acest lucru imi poate afecta dreptul la indemnizatia de somaj ? Specific ca pe toata perioada cat am lucrat , activitatea mi-a fost inreg. in cartea de munca si mi s-au retinut toate obligatiile catre stat.(CAS, CFS)
(daca sunt necesare alte precizari,le voi comunica ulterior)
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:38, 31 Martie 2009
Indemnizatia de somaj nu are legatura cu studiile pe care le-ati absolvit, ci cu vechimea in munca.
Finalizarea sau nu a cursurilor facultatii nu afecteaza dreptul la indemnizatia de somaj. Dvs. veti primi indemnizatie de somaj in functie de stagiul de cotizare .
Nu va faceti probleme, indepliniti conditiile iar faptul ca inca nu ati sustinut examenul de licenta, nu va afecteaza.
Pentru a beneficia de indemnizatie desoman trebuie sa aveti lucrate 12 luni din ultimele 24. Legiuitorul nu specifica sa fie 12 luni consecutive, sau ultimele 12 luni din 24, drept urmare se cumuleaza toate perioadele lucrate in ultimele 24 luni. daca aveti minim 12 luni (cumulat), indepliniti conditiile pentru somaj.
Am inteles.
Am pus aceasta intrebare, deoarece la dosarul pt acordarea ajutorului de somaj este necesar copie dupa diploma de studiu.(aici era nelamurirea mea).
Va multumesc :D
Atasati copia dupa diploma de bacalaureat , nu va afecteaza deloc ;)

Alte discuții în legătură

Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului daca mamica este absolventa, dar nu a luat examenul de licenta geaninairina geaninairina Buna ziua, Urmeaza sa nasc in luna august. Am absolvit facultatea in luna iunie, insa nu am luat examenul de licenta. Exista posibilitatea sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie roxana.09 roxana.09 Buna ziua! Daca am terminat facultatea in 2017 si am nascut anul acesta, pot beneficia de indemnizatie crestere copil? Am depus toate actele necesare, insa ... (vezi toată discuția)