avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate TVA si cheltuiala bonuri fiscale ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate TVA si cheltuiala bonuri fiscale combustibil

O societate nou-infiintata (caen 4711), platitoare de tva, microintreprindere, fara salariati poate deduce tva si cheltuiala de pe bonurile fiscale de combustibil? Societatea are incheiat un contract de comodat pe o masina mica cu o persoana fizica iar masina este folosita pt cumparaturi, deplasari la foruri, interes administrator etc
Cel mai recent răspuns: giussy7 , utilizator 15:22, 21 Martie 2014
Potrivit art.145^1 din Codul fiscal,se poate deduce TVA aferenta cheltuielilor legate de vehicule aflate in folosinta persoanei impozabile, limitat la 5o%. Bonurile fiscale trebuie sa aiba inscris CIF-ul beneficiarului,aplicat direct din casa de marcat.
Sunt deductibile si 50% din cheltuielile vehiculului aflat in folosinta contribuabilului,conform art.21 alin.(4)lit. t). Cod fiscal.
va multumesc frumos
Asta doar in lipsa foilor de parcurs si a FZA-ului.
Altminteri, sunt deductibile 100%
B-)
Ce inseamna FZA? Multumesc.
A vrut sa scrie FAZ.(fisa activitatii zilnice)care se utilizeaza pentru inscrierea alimentarilor cu combustibil si a consumurilor in baza foilor de parcurs.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru masina niko79 niko79 Buna ziua! Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere stefanitaorzan stefanitaorzan Buna seara Sunt administrator in doua societati cu activitati diferite. Una din societati are nevoie de un autoturism. As putea inchiria contra cost unul din ... (vezi toată discuția)