avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere

Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor?
-act care se poate face la un notar public?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: savinermia , utilizator 19:43, 17 Noiembrie 2013
Unul este partajul intre fostii soti, situatie care priveste lichidarea regimului matrimonial si este un proces doar intre persoanele care au calitatea de fosti soti, fara a fi implicate alte persoane.

Pensia de intretinere este un drept al copilului si corelativ o obligatie a parintelui, fara nicio legatura cu relatiile patrimoniale dintre fostii soti.

Pensia de intretinere trebuie platite, prin rate periodice, lunare.
Sulta, de asemenea, trebuie remisa de catre proprietarul bunului .(proprietar exclusiv in urma atribuirii).


multumesc,dar in situatia in care tatal nu plateste pensie pentru intretinere minor si vine cu cerere de partaj,ce se poate face?!
Tatal vrea sa renunte la partea lui de imobil sau nu ? Instanta a stabilit pensia pt copil ?
Care e situatia de fapt, dati si dvs mai multe detalii.
in sentinta scrie clar 25% din venitul net,dar acesta si-a schimbat locul de munca fara a instiinta angajatorul,tatal isi cere dreptul la bunurile comune,in sedinta de mediere ce pot eu sa cer(pentru cererea de partaj deschisa de el)?

Alte discuții în legătură

Speta-tranzactie- pensie de intretinere sorin_mocuta sorin_mocuta In luna martie a anului 2011 a fost desfacuta casatoria din vina paratei si cei doi copii minori au fost incredintati reclamantului, in sarcina paratei ... (vezi toată discuția)
Neachitarea sultei sammy44 sammy44 Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)
Divort prin comun acord Nacu Nacu Divortez de sotul meu dupa 7 ani de casatorie , nu avem copii , avem un apartament si locuim cu bunica sotului . Apartamentul l-am cumparat de la bunica ... (vezi toată discuția)