avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neprezentare la proces ca parte vatamata fara pretentii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neprezentare la proces ca parte vatamata fara pretentii

Bună seara, am primit a doua citație în cadrul procesului cu furtul meu de portofel din incinta firmei unde lucrez. Citațiile nu au fost înmânate personal cu semnatură, adica pur și simplu le-am aflat în cutia poștală. Nu m-am prezentat la primul proces. Când am dat declarația la poliție, s-a specificat clar faptul că eu nu doresc nimic, nu am pretenții de la inculpat (pentru fond-furt calificat art. 209 C.p.) penal. Eu asta am explicat și dânșilor că nu doresc să fiu purtat la procese din lipsa colegilor care să mă înlocuiască,eu fiind singurul responsabil pe toată țara. Am pierdut banii furați, nu îmi mai permit să pierd și din salar pentru că eu trebuie să umblu după un terchea berchea (scuzați expresia). Din câte văd pe citație, eu nu înțeleg ceva, aceasta este prima întrebare. Citez ``Partea căreia, personal prin reprezentant sau apărător ales sau prin funcționarul sau persoana însărcinată cu primirea corespondenței, i s-a înmânat în mod legal citația pentru un termen de judecată nu mai este citată pentru termenele ulterioare chiar dacă ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu excepția situațiilor în care prezența acestora este obligatorie potrivit legii.`` La ce se referă? Și a doua întrebare, ce se poate întâmpla dacă eu consider aceste citații drept pierdute, nu am interfon la scara blocului având acces oricine, iar eu nu mă prezint. Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ionutmoisa82@yahoo.com , utilizator 21:14, 1 Octombrie 2018
Nu este nevoie sa va prezentati la fiecare termen. Trimiteti instantei in scris, prin fax sau email, ca nu v-ati recuperat prejudiciul dar nu aveti pretentii civile si nu veti mai fi citat. Este obligatorie doar citarea dv.tra de catre instanta de judecata, indiferent de ceea ce ati precizat la urmarirea penala, dar nu este obligatorie prezenta dv.stra, ptr ca daca instanta aprecia ca este absolut necesara prezenta dv.stra pana acum erati citat cu mandat de aducere cu insotitor, adica cu politia.
Am mai pățit odată, cu jandarmii :) Când tot așa m-a lovit norocul să prind tot eu un hoț în uscătorul blocului, era client fidel. Nu ințeleg, dacă dau odată o declarație, după ce ne tot cheamă? Îl poate judeca și fără să povestesc eu, citind domnii judecători declarațiile. Mulțumesc mult de răspuns doamna / domnișoara Mihaela, voi trimite o scrisoare,fax sau e-mail către judecătorie și data viitoare, am jurat ca mai bine le rup eu mâinile decât să mai ajung la asemenea situații,la acesta i-a luat apărarea colega mea, și de aia nu l-am lăsat nepedepsit, tânăr în putere, 21 ani și el fură:foottap: Din câte am verificat are mandat de aducere în instanță, mergeam pe degeaba.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
ContSters162100, utilizator
Doar,scurt si la obiect?Subsemnatul...domiciliat...in proces cu..pentru...avand nr dosar... Doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca prejudiciul nu a fost recuperat si nu am pretentii civile?
Da, este suficient atat, eventual precizati si ca nu va puteti prezenta la proces datorita programului de lucru si anexati si o adeverinta de la serviciu cu privire la asta.
Si nu renuntati la cooperarea cu organele judiciare in descoperirea si prinderea infractorilor pentru ca nu este deloc un lucru rau.
Multumesc de raspunsuri. Nu voi renunta, dar e enervant ca tot cel care face bine, este chemat idem cu infractorul la procese. Sa isi faca datoria domnii judecatori, sa aplice legea, nu sunt eu tata lor sa ii insotesc mereu.

Alte discuții în legătură

Prezenta obligatorie stefania_24 stefania_24 Buna ziua. As avea o intrebare. Am fost citata la un proces de santaj, insa acesta are loc in alt judet. in citatie este mentionat faptul ca persoana citata nu ... (vezi toată discuția)
Amenda juridica Bobek Bobek Buna ziua Am 33 de ani, lucrez la o companie de unde beneficiez de masina de servici. Intr-o noapte a fost fortata iala dar nu a disparut nimic. Am depus ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata furt din auto ionutz05cti ionutz05cti Buna seara! Incerc sa fiu cat mai concis, fara a omite ceva... In aprilie mi s-a spart , masina, mi s-a sustras detectorul radar, pe care la cateva zile l-am ... (vezi toată discuția)