maine dimineata trebuie sa ma prezint la parchet pentru prezentarea materialului:intrebarea este daca e necesar sa fiu reprezentat de un avocat in aceasta etapa.mi-a mai fost prezentat acum 10 luni materialul, insa acum am fost rechemat pe motivul schimbarii incadrarii faptelor desi pe citatie apare exact acelasi articol.multumesc
Daca asistenta juridica nu este obligatorie ,nu este necesara asistenta avocatului ,dar este recomandata.
Daca asistenta juridica este obligatorie ,daca nu aveti avocat angajat ,va fi desemnat un avocat din oficiu.
nu este obligatorie ,am fost chemat cam "din scurt" adica intre termenul scrierii citatiei si data de prezentare este doar o saptamana si sincer nu vad care e modificarea penru ca mi s-a spus telefonic ca trebuie re-prezentat materialul ca urmare a schimbarii incadrari dar pe citatie apare tot inselaciune deci...Dat fiind ca este pentru maine prezentarea, nu am de unde sa iau pe cineva sa ma reprezinte;intrebarea este daca mai pot face ceva dupa etapa asta sa schimb incadrarea.cat de repede ajunge dosarul in instanta?multumesc
Puteti solicita un alt termen pentru angajarea unui avocat.
In mod normal ,dupa prezentarea materialului ,nu dureaza mult ca dosarul sa ajuga in instanta.
Incadrarea se poate schimba si in fata instantei.
multumesc pentru raspuns.ce trebuie sa fac mai exact? sa cer maine un nou termen? care are fi durata pana la infatisarea in instanta?ma puteti reprezenta?
Daca doriti sa va angajati avocat puteti obtine o amanare a prezentarii maaterialului de urmarire penala.
Daca nu semnati nimic si depuneti o cerere in acest sens se poate amana prezentarea materialului de urmarire penala.
Amanare
GabrielaDanciu
Buna seara. Am o intrebare ce inseamna amanare in vederea citarii intimatei? Eu sunt intimata, intr-un proces de ucidere din culpa, accident rutier soldat cu ... (vezi toată discuția)