avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract v-c, vandut?!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract v-c, vandut?!!

Buna
in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem peste faptul ca trebuia predat de vreo 8 luni, penalizari si caderea pietei imobiliare, mandatarul in numele vanzatorului a primit suma de 43000 euro...in urma cu cateva zile sa aflam din presa ca noul propietar ar fii chiar mandatarul si inca o persona??!
La data semnari antecontractului am primit un CF de informare si persona X era propietar, acum am intrat in posesia unui alt CF de informare in numele noilor propietari...
Este posibil asa ceva???
Eu cu cine ma judec?
Persona X este o persona publica cu multe propietati care ar avea de unde sa imi inapoieze bani dati ca avans, in schimb noi propietari #-o spuneau ca nu au posibilitatea financiara sa termine lucrarea...
Cel mai recent răspuns: ContSters73517 , utilizator 15:47, 7 Aprilie 2009
Daca bine am inteles, persoana pe care ati mandatat-o sa cumpere in numele Dvs. v-a tras clapa, si a cumparat cu banii Dvs. in numele lui?! AnteCVC-ul s-a facut intre cine?
Bine ati facut procura aceea! Nu aveati incredere in persoana mandatata?!
Oricum, in procura in care il imputerniceati pe CUTARICA sa cumpere in numele Dvs. ce ati precizat? Ati precizat sa cumpere un anume imobil? Sper ca aveti un exemplar din respectiva procura, daca nu cereti o copie de la notarul la care a-ti facut-o! Normal numai pe cel pe care l-ati imputernicit il puteti chema in judecata, ca nu a respectat ceea ce l-ati imputernicit, adica sa cumpere in numele Dvs. ci a cumparat in numele lui. Pueti face cumva docada ca i-ati dat suma de bani ca sa cumpere in numele Dvs.?
Puteti sa comunicati care ar fi continutul procurii date de dvs.respectivului mandatar?.In functie de acesta se poate formula actiune in justitie,dar si in functie de probele pe care le detineti in legatura cu activitatea mandatarului si cu motivele nerespectarii mandatului acordat .Cred ca in masura in care aceasta situatie va depaseste, ar trebui sa apelati la ajutorul unui profesionist,al unui avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Imi cer scuze pentru ambiguitatea mesajului...
Vanzatorul era reprezentat prin mandatar cu procura speciala care in cele din urma a vandut proiectul imobiliar catre persona care la momentul semnari antecontractului era doar mandatar....

Va multumesc.
Deci X proprietar imputerniceste pe Y mandatar sa vanda unui Z. X se trezeste ca de fapt Y si-a vandut lui si nu lui Z. Atunci unde itervine suma de bani? Ma scuzati dar eu am cam pierdut firul :D
Un antecontact intre un vanzator si un cumparator pentru un ap intr-un bloc, poate vanzatorul sa vanda unei a treia persoane tot blocul?

Alte discuții în legătură

Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune sau reziliere TYLER TYLER Buna ziua, tuturor! Ma confrunt cu o situatie: inscrierea intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui bun imobil a unor clauze contractuale. Cunoscand ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului mirea mirea Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)