avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bursa doctoranzi
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bursa doctoranzi

buna seara. as dori sa stiu care este sursa platii burselor de doctorat? banii vin de la minister cu directia stricta ,,burse doctoranzi"??? sau fiecare facultate trebuie sa-si plateasca din propriul buget bursele pt doctoranzi?? si as mai dori sa aflu care sunt criteriile in baza carora unui doctorand la zi i se poate suspenda bursa??? multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:27, 2 Decembrie 2013
art.160 din Legea nr.1/2011:
(1) Studiile universitare de doctorat se organizeaza cu finantare de la bugetul de stat, in regim cu taxa sau din alte surse legal constituite.

(2) Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului aloca anual, prin hotarare a Guvernului, pentru studiile universitare de doctorat stiintific si pentru doctoratul profesional din domeniul artelor si al sportului, un numar de granturi doctorale multianuale, pe o durata de minimum 3 ani. Grantul doctoral include cuantumul bursei individuale si costurile pentru programul de studii avansate si pentru programul de cercetare. Aceste granturi sunt ajustate cu coeficienti corespunzatori pe domenii disciplinare si profesionale ale doctoratului.
....

Bursa se suspenda automat pentru perioadele de intrerupere a studiilor de doctorat sau in situatiile de incalcare de catre doctorand a clauzelor contractului de studii doctorale.
multumesc mult! exista totusi vreo reglementare pt anul universitar 2013-2014 prin care guvernul sa decline catre universitati responsabilitatea platii burselor doctoranzilor?
Nu s-a adus nicio completare/modificare legii sau metodologiei. Cauzele de suspendare sunt prevazute in lege si in contract. Dv. sunteti incadrata pe o scoala doctorala, in cadrul unei universitati. Acolo trebuie sa va lamuriti (aici trebuie sa dati amanunte cu privire la motivul suspendarii invocat de universitate).
motivul este ca incepand cu anul acesta universitatile isi platesc bursele catre doctoranzi din bugetul propriu si fiind un buget de criza, nu dau burse decat celor care vin in scoala zi de zi. Nu se tolereaza deloc absentele. Cei care lucreaza si au un job, sunt acceptati la buget dar cu conditia sa nu primeasca bursa.
un raspuns scris nu am primit. mi s-a comunicat verbal de catre directorul scolii doctorale. in aceasta situatie suntem 6 doctoranzi.

Alte discuții în legătură

Raspundere contractuala universitate in contractele de studiu -posdru dan.catalin dan.catalin Am semnat un \"contract de studii doctorale bursier cu frecventa- POSDRU \"cu o universitate. Va intreb care ar fi raspunderea universitatii in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Doctoranzi divele divele -exista vreo perioada in care studiile doctorale, de zi, cu bursa nu se iau ca vechime in munca ptr. stabilirea sporului de vechime in munca, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Retragere studii doctorale Ana Petra Ana Petra Buna ziua, Daca vreau sa mi depun cererea de retragere din cadrul studiilor doctorale, trebuie sa restitui bursa primita? Mentionez urmatoarele: - sunt ... (vezi toată discuția)