avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigii impotriva asociatiilor de proprietari - antena ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigii impotriva asociatiilor de proprietari - antena pe bloc

Am o problema cu o antena de internet amplasata pe terasa blocului, deasupra locuintei mele (eu locuind la etajul 10). Antena a fost instalata inainte de a deveni proprietarul locuintei. Ulterior am aflat de posibilele efecte nocive ale acestor dispozitive care emit unde electromagnetice. Am vazut alte solutii ale instantelor de judecata care au decis in favoarea locatarilor, chiar daca exista o expertiza tehnica potrivit careia antena se incadra in parametrii stabiliti intr-un ordin al Ministerului Sanatatii. Argumentul subliniat de instanta a fost ca ordinul MS poate fi relevant doar pentru o expunere de scurta durata. Instanta remarca faptul ca studiile privind expunerea pe o perioada indelungata nu sunt concludente, iar conform Tratatului European, in astfel de situatii se aplica principiul precautiei. De retinut ca eu nu am semnat niciun acord privind utilizarea spatiului comun pentru instalarea acelei antene. Am incercat sa le explic celorlalti membri ai Asociatiei de Proprietari toate aceste aspecte, dar nu am fost luat in considerare. Prin urmare, singura cale care imi ramane e sa ma adresez instantei.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: sevenx , utilizator 16:08, 12 Decembrie 2013
Am vazut alte solutii ale instantelor de judecata care au decis in favoarea locatarilor, chiar daca exista o expertiza tehnica potrivit careia antena se incadra in parametrii stabiliti intr-un ordin al Ministerului Sanatatii.


Unu. Aveti nevoie nu numai de un avocat care a chiulit la orele de fizica ci si de un judecator care sa fi facut la fel. Ca sa castigati procesul ar trebui ca pentru judecator "unde electromagnetice" fara nicio distinctie, sa reprezinte ceva malefic. Ma vad nevoit sa va scriu ca provocand un proces riscati sa dati peste un judecator care sa nu fi lipsit de la orele de fizica si sa-si aduca aminte ca:
1. Lumina "sfantului soare" cel facut de Dumnezeu doar in ziua a 4-a potrivit Geneza 1:14 -1:18 este o unda electromagnetica iar atunci cand faceti plaja va expuneti radiatiei electromagnetice :O Pe bune!
2. Lungimea de unda face diferenta intre, in ordinea descrescatoare a lungimii de unda: undele radio, microunde, radiatie infrarosie, lumina vizibila, radiatie ultravioleta, raze X si raze gamma sau intre radiatiile non-ionizante (undele radio, microunde, radiatie infrarosie, lumina vizibila) care sunt nepericuloae si cele ionizante (adiatie ultravioleta, raze X si raze gamma) care din cauza faptului ca ionizeaza atomii si prin aceasta conduc la ruperea legaturilor chimice sunt periculoase.
Doi. Juridic discutand problema d-voastra trebuie sa subliniez faptul ca de vreme ce atunci cand ati cumparat locuinta antena era deja montata si ca vanzatorul a fost de acord cu amplasarea ei iar d-voastra ati fost de acord sa cumparati o locuinta peste care exista in mod vizibil o antena nu va pune intr-o situatie favorabila, dimpotriva.
Ah, sa nu uit! Anunturile de genul: "caut avocat specializat in ..." sunt interzise pe acest forum.
Daca antena a fost instalata inainte sa fiti proprietarul locuintei de ce ati mai cumparat locuinta trebuia sa va fi informat inainte de riscurile la care va expuneti .:-/
Acum vreo 7-8 ani o firma voia sa instaleze o antena pe o casa , cea mai inalta din asociatia noastra. Cei din conducerea asociatiei au discutat cu proprietarii, au ascultat argumente pro si contra, au accesat studii publicate pe aceasta tema... Eu eram adeptul instalarii unei antene pentru ca si acum consider ca nu ne afecteaza sanatate si inacasam bani frumosi pentru inchirierea locului de aplasare a antenei.
Dar au fost si cativa oameni, unii considerati "grei" ca functii, faima..., care au fost impotriva sustinand ca ar radia, ar afecta sanatatea...
Cu putinele mele cunostinte (chiar daca am lucrat la o firma de radiocomunicatii o prioada), am incercat sa le explic faptul ca nu s-a dovedit a fi periculoase dar mai ales faptul ca daca te bagi cu telefonul celular sub o asemenea antena, o sa ai semnal zero si evident unde radio zero.
Dar au invins ceilalti si majoritatea au hotarat sa nu incheiem contractul.
Aducand la cunostinta solicitantilor ca proprieatrii nu acepta, acestia au gasit si-au instalat antena pe un bloc vecin. Apoi alta firma a instalat pe alt bloc vecin...
Acum blocul nostru este curat, fara vreo antena, doar cu paratrasnet pe el, dar aproape toate blocurile din jurul nostru au antene de comunicatii, repetoare...pe ele.
Daca totusi undele radio emise de acestea ar afecta oamenii ce locuiesc in apartamente, sigur ca afectati ar fi nu cei aflati sub aceste antene pentru ca transmiterea undelor radio are forma unei ciuperci, a unei umbrele si nu se propaga unde radio sub aceasta umbrela sau ciuperca ci lateral, catre blocurile din jur. Asa ca, cei care nu au fost de acord cu instalarea antenelor pe blocul nostru, acum chiar ar fi afectati daca aceste unde radio ar afecta pe cineva.
Iar ca sa fie povestea completa, doi proprietari care au fost impotriva instalarii antenelor la noi, au venit la asociatie reclamand si soliciatnd interventia noastra la organele abilitate, vorba unei colege de pe acest forum, ca sa cerem sa se dea jos antenele de pe blocurile vecinilor, reclamand ca acestea le pot afecta sanatatea.
I-am indrumat, evident, catre institutii abilitate, pentru ca noi, ca asociatie nu putem solicita altei asociatii sa dea antenele jos.
Raspandacii de bazdaganii care vor sa sperie oamenii cu puterea malefica a undelor electromagnetice arata cu degetul catre faptul ca radiatia din cuptorul cu microunde este asemanatoare cu microundele folosite la telefonia mobila. Ceea ce vor sa demonstreze este ca microundele din telefonul celular si din antene ne coc, incetul cu incetul. :weg:

Sunt o multime de site-uri unde fizicienii incearca sa explice celor care au chiulit de la orele de fizica (intre acestia se afla si subsemnatul :blush2: ) de ce microundele folosite in telefonia mobila nu ne fac rau cu toate ca microundele din cuptor ne fac rau zi-de-zi carbonizandu-ne cat ai bate din palme floricelele de porumb care n-au fost pandite cu suficienta atentie felina pana la momentul in care poc-poc-poc-urile se raresc.

Boon, dar eu n-o sa fac aici toata teoria ci o sa va scriu doar atat: este vorba mai ales despre cantitatea de energie. Demonstratia? Afara de miile de studii care n-au gasit nici un efect?
Oricine stie ca nu patesti nimic daca prinzi in pumn o baterie de 3,5 V dar poate paria toti banii pe care-i are ca te faci scrum la 12000 V. Asadar, nu curentul electric ucide (corpul uman genereaza natural, mai ales prin reactii chimice, curentul electric cu care functioneaza sistemul nervos) ci tensiunea si intensitatea prea mari. In mod asemanator, nu lumina vizibila arde tesuturile ci laserul, adica lumina concentrata, si nu microundele folosite in telecomunicatii ne coc creierul (au putere mica) ci microundele din cuptor daca esti destul de ingenios sa inactivezi mecanismul de la usa si sa-ti bagi mana (ori alta extremitate de dimensiune potrivita) in cuptorul pornit.
De unde stim ca microundele din telefonia mobila au energie putina? Cata energie credeti ca poate fi stocata in bateria aia cat o bricheta care va tine 4 zile? Hmmm? Cata energie consuma antenele acelea amplasate pe blocuri?

P.S. Nu-mi scrieti ca armata americana are o arma bazata pe microunde. Stiu asta! Arma se numeste ADS (Active Denial System) si concentreaza microundele catre victime. Insa, din nou, e vorba despre foarte multa energie concentrata, nu de microunde.



~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Antena gsm Severinaturcu Severinaturcu Buna seara! De curand a aparut o noua problema in blocul in care locuiesc de aproape 20 de ani. Presedintele blocului a venit cu propunerea punerii unei ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mihai iustin mihai iustin Asociatia are dreptul sa monteze antene GSM pe bloc neavand acceptul tuturor locatarilor.Blocul nostru este impartit in 3 scari lipite una de alta.Antenele au ... (vezi toată discuția)
Amplasare antena gsm V1978 V1978 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei probleme. Blocul nostru are 2 scari fiecare cu asociatia sa de proprietari. La scara ... (vezi toată discuția)