avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecata suspendata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecata suspendata

Am o problema. Parintii mei sunt divortati si eu am primit pensie alimentara.Acum am implinit 18 ani si am inaintat actele spre judecata pentru a primi in continuare deoarece sunt in scoala. Procesul a fost ieri iar eu nu am putut sa ma prezint si nici tatal meu care nu este din oras . Procesul s-a suspendat ce trebuie sa fac sa il reiau ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:26, 25 Decembrie 2013
Trebuie sa formulati o cerere de repunere pe rol.
Si cam cat dureaza un proces de acest fel? pentru ca am bagat actele in septembrie si tocmai ieri a fost procesul ? mi-ar prinde bine un avocat? pentru ca nu am
Nu este neaparat o cauza complexa care sa necesite prezenta unui avocat, eventual te poti informa printr-o consultatie juridica cum decurge un astfel de dosar si ce probe ar trebui sa ceri.
De exemplu, trebuie sa soliciti o adeverinta pe ultimele 6 luni cu venitul tatalui, indicand instantei locul de munca al acestuia.
Am depus toate actele necesare ce mi s-au cerut doar ca nu m-am putut prezenta la proces ieri , si azi am fost sa ma interesez sa aflu ce s-a intamplat. mi s-a spus ca procesul este suspendat , si pe langa faptul acesta mi s-a gresit si numele de familie fiind scris altfel decat cel al tatalui . Si pe citatia care mi-au trimis-o pentru a ma prezenta ieri scria " Judecata se va face in lipsa in cazul neprezentarii " nu stiu de ce s-a suspendat .
E dificil de apreciat, trebuie vazute actele...
V-ar fi trebuit un avocat la inceput, sa va faca cererea complexa, sa va ceara actele, datele, sa nu mai trebuiasca mare lucru.
Daca va trebuie acuim, numai dv. puteti aprecia.
Totusi, cu tatal nu va puteti intelege? La informare despre mediere ati fost?

Alte discuții în legătură

Consecinte neprezentare la divort andreeastancu andreeastancu buna ziua...am bagat dosarul de divort si nu m-am putut prezenta,mentionez k nu sa prezentat nici unul dintre noi....mi-a fost dat numai un termen...as dori sa ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna suspendare proces matachecarmen1973@yahoo.com matachecarmen1973@yahoo.com fiul meu in varsta de 19 ani a solicitat in anul 2011 octombrie(atunci a implinit 18 ani) continuarea pensiei alimentare deoarece el in anul 2011-2012 a fost ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat pentru lipsa partilor? ContSters252477 ContSters252477 am primit o amenda in timp ce eu nu ma aflam in localitate,ajuns acasa fiind,mam trezit cu o copie dupa procesul verbal in cauza si am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)