avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reziliere contract de inchiriere

Buna ziua!
Intr-un proces civil-reziliere contract de inchiriere,reclamantul are de achitat ceva,taxa timbru,etc.
Cel mai recent răspuns: ranedo , utilizator 11:42, 13 Decembrie 2013
da, dar de ce trebuie sa ajungeti la un proces civil pt o reziliere?
Capatul de cerere privind rezilierea se taxeaza raportat la valoarea contractului.
Sa inteleg valoarea contractului,c/v chiriei?Dar,Proprietarul,care a solicitat rezilierea(parat),incaseaza chiria,iar eu chiriasul(Reclamant) sa achit c/v taxei?
Daca veti castiga procesul, veti recupera taxa de timbru. Din moment ce sunteti reclamant, dvs. ati cerut rezilierea si nu proprietarul. Valoarea este cea a chiriei.
Nu eu am cerut rezilierea!!!Proprietarul a cerut rezilierea,eu am fost de buna credinta.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2013
ranedo, utilizator

Alte discuții în legătură

Evacuare georgescu_m georgescu_m Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru, rezolutiune geo26 geo26 Buna ziua! Dupa cum se stie actiunile care au ca obiect rezolutiunea unui act juridic civil sunt evaluabile in bani si se taxeaza potrivit art 2 din ... (vezi toată discuția)
Evacuare prin ordonanta presedintiala ?! egoime egoime Am un spatiu comercial, care este inchiriat cu un contract cu durata clara de 1 an, fara nici un fel de clauza de prelungire, dar chiriasul nu vrea sa ... (vezi toată discuția)