avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Transferuri patrimoniale- Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Transferuri patrimoniale- Insolventa

As dori sa-mi dati un sfat in legatura cu urmatorul aspect privitor la o societate aflata in procedura simplificata de insolventa (data inceperii procedurii-12 oct. 2012):
Desi in raportul Lichidatorului privind cauzele starii de insolventa, acesta precizeaza, printre altele ca in Inventarul societatii facut la 31-aug. 2012- exista echipamente tehnologice in val. de 85000 ron (este vorba de uscatoare de cherestea), acestea nu mai apar in lista de inventar facuta ulterior de lichidator impreuna cu reprezentantul societatii, in cadrul procedurii. Oare, ma-ntreb, nu ar fi trebuit ca Lichidatorul sa observe asta la inventarierea bunurilor si sa ceara debitorului sa depuna conform art. 44. "lista cuprinzand platile si transferurile patrimoniale facute de el in cele 120 de zile anterioare deschiderii procedurii"?. Si eventual sa constate ca acest transfer s-a facut in dauna creditorilor. In schimb consider ca vanzarea s-a facut cu rea credinta si in dauna creditorilor si cu rea credinta, avand in vedere administratorul societatii a vandut utilajele la un pret revoltator de mic, unei firme "Sc. ....SA", in care este si administratoreste si actionar cu 75%. Si inca un lucru: creditorii nu pot recupera in momentul de fata, nici macar 30% din prejudiciul total, prin lichidarea bunurilor existente, propuse a fi vandute! Ce as putea sa fac, in calitatea mea de simplu creditor, (decazut din anumite drepturi pentru ca am depus cererea in Instanta dupa expirarea termenului limita) pentru a cere anularea transferului patrimonial? Este oare suficienta explicatia mea ca sa se poata dovedi reaua credinta a administratorului?

Alte discuții în legătură

Insolventa-anulare transfer patrimonial !! laurashield laurashield Buna seara ...as dori sa solicit atentiei d-voastra faptul ca, desi in raportul Lichidatorului privind cauzele starii de insolventa, acesta precizeaza, ... (vezi toată discuția)
Insolventa laurashield laurashield Intrebare: In calitate de simplu creditor al unei societati aflate in insolventa, acceptat doar de Instanta, pe baza unei cereri (grefe ?) depuse ulterior ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat de la o persoana juridica romana - voi avea probleme? andy33 andy33 Buna ziua! Intentionez sa cumpar un apartament de la o persoana juridica romana (asociatii sunt arabi). Un avocat mi-a spus ca daca aceasta societate ... (vezi toată discuția)