avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Pentru donatii e suficient procesul verbal
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Pentru donatii e suficient procesul verbal

Avem o campanie umanitara si oferim beneficiarilor pachete cu alimente si bani. Suntem o fundatie si am vrea sa stim daca un proces verbal e suficient sau trebuie procese verbale de donatie?
Cel mai recent răspuns: ValeriuIon , utilizator 08:06, 21 Februarie 2014
Buna ziua,

Eu stiu ca se fac contacte de donatie sau acte de donatie.

O zi buna
e clar ca vorbim aici de daruri manuale(valoarea acestora este sub 25.000 RON). aceste daruri manuale sunt contracte reale..deci acordul de vointa trebuieste insotit de traditiunea bunului. Nu este necesara o forma ad probationem sau autentica in acest caz...pur si simplu le dati alimentele
Faceti procese verbale de donatie cu fiecare persoana in care treceti pe langa datele din buletin ale beneficiarului, denumirea, cantitatea si valoarea donatiei.
Aceste procese verbale, cu valoarea lor, le scadeti din contabilitate.
Puteti face un tabel colectiv in care sa mentionati numele prenumele , cnp-ul, adresa, seria si nr Ci, bunurile date si valoarea acestora si semnatura celui care primeste bunurile.
Pentru bunuri ex. pachete cu alimente, proces-verbal sau tabel in care sa se indice datele de identificare ale beneficiarului (nume si prenume, domiciliu, CNP, CI serie si nr.), mentionarea a ce a primit ( ex. pachet cu alimente) si valoarea darului manual, si semnatura olografa a beneficiarului.... Pentru banii dati ca dar manual, dispozitie de plata pe care beneficiarul semneaza de primire a sumei, cu mentionare nume, prenume, CI seria si nr, si ca suma reprezinta donatie facuta din motive umanitare cu caracter de dar manual... Actele acestea sunt necesare in contabilitatea de gestiune si financiara a ONG-ului, nu pentru validitatea insasi a donatiei, pentru ca daca nu e peste valoare de 25.000 lei nu necesita act de donatie in forma autentica si nici macar forma scrisa...

Alte discuții în legătură

Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)
Donatiile online catre ong-uri Traian Cosma Traian Cosma Buna ziua. As dori sa (imi) clarific chestiunea donatiilor online catre ONG-uri, mai exact in ce baza legala se fac acestea avand in vedere ca legea specifica ... (vezi toată discuția)
Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? pe o anumită ... radan8 radan8 Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? Pe o anumită perioadă de timp (e.g. pe an/lună) sau pe tranzacție? De la o anumită persoană sau 25.000 / ... (vezi toată discuția)