avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Departajare candidati
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Departajare candidati

Metodologia de mobilitate a personalului didactic precizeaza:
"Art. 28(2) Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ poate stabili (...) precum şi condiţii specifice de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante în cadrul etapelor de transfer consimţit între unităţile de învăţământ preuniversitar şi de pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ preuniversitar.
Condiţiile specifice de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante se avizează de comisia de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar constituită la nivelul inspectoratului şcolar, luând în considerare faptul că acestea trebuie să nu fie discriminatorii, să nu încalce şi să nu fie contrare prevederilor prezentei Metodologii şi legislației în vigoare.'

Activitatile rezultate din munca suplimentara , din munca desfasurata sambata sau duminica/in timpul concediului de odihna, din munca nenormata sau formarea profesionala din initiativa salariatului "nedecontata" de catre angajator sunt discriminatorii?Exista scoli care respecta dreptul salariatului la durata zilei de munca,repausul saptamanal,concediu de odihna sau isi indeplinesc obligatiile legate de formare profsionala! Dar exista si scoli care nu respecta as ceva! Cum poti fi impartial daca ai 2 candidati aflati in cele 2 situatii?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 23:26, 16 Ianuarie 2014
Se face punctaj, conform fisei de evaluare a candidatilor. Daca au punctaje egale, indiferent de unde le aduna (activitate didactica, extrascolara, formare etc), se trece la departajarea dupa criteriile date de metodologie (nivel de studii, medii, criterii sociale).
Angajatorul nu poate forta pe nimeni sa lucreze suplimentar fara sa-l plateasca. Daca se intampla asta, e pentru ca profesorii accepta. In acest caz, si-o merita.
Directorul poate solicita maxim 2 ore pe saptamana activitati in cadrul postului, restul sunt contra-cost. Aratati-i LEN, art 262-263.
Eu spun ca fisa ministerului nu respecta principiul egalitatii....

Sunt scoli care asigura formarea profesionala si scoli care nu au nicio "treaba" cu asa ceva! Formare profesionala care inseamna puncte in plus la departajare!Aceasta inseamna ca mereu "unii" sunt favorizati! Sunt Primarii care platesc pentru alcatuirea unor monografii! Deci...profesorii din aceste localitati sunt favorizati!Sunt profesori care au banii si isi 'cumpara' cursuri de formare, carti de specialitate" ...si sunt profesori care nu au banii pentru asta!

Din asemenea motive consider ca "fisa Ministerului" nu respecta principiul egalitatii!
Fisa ministerului este corecta, mentinerea in functie a directorilor incompetenti este gresita.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
elena138, utilizator
Un exemplu....

4) Participarea la activităţi desfăşurate în cadrul programelor de formare continuă acreditate de Ministerul Educaţiei Naţionale în ultimii 5 (cinci) ani calendaristici (la data depunerii dosarului la inspectoratul şcolar), finalizate cu Certificat de competenţă profesională sau adeverinţă echivalentă:
a) program de lungă durată (90 de credite);
b) program de durată medie (60 de credite);
c) program de scurtă durată (30 de credite);
d) program cu mai puţin de 30 credite – 0,5 p.

Toate sunt efectuate acum contra cost.
1.Un candidat are bani(de la angajator/'personali'),iar un alt profesor nu isi permite sa isi cumpere formarea profesionala.
2. Un canditat isi permite sa mearga sambata /duminica/concediu la cursuri de formare....dar "oponentul' sau nu poate participa. Din mai multe motive- de exemplu,starea de sanatate.

Eu care fac departajarea..... cum pot fi corect?
Departajarea se face exclusiv in baza documentelor pe care candidatii le depun la dosar. Asta e, cine poate oase roade ...

Alte discuții în legătură

Conditii specifice pretransfer - pot fi contestate juridic? ContSters53977 ContSters53977 Conform prevederilor METODOLOGIEI - CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2015-2016, art.29, ... (vezi toată discuția)
Incalcare legii in etapa pretransfer a cadrelor didactice christina_geanina christina_geanina Buna ziua! Prin prezenta va solicit opinia de specialitate, intrucat ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt angajata unei unitati de invatamant subordonata ... (vezi toată discuția)
Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)