avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosire uscãtorie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosire uscãtorie bloc

Bună ziua,
Vreau să ştiu dacă eu ca proprietar am şi drepturi într-o asociaţie de proprietari. Vă explic şi de ce
Comitetul a hotărât ca în spaţiul destinat uscătoriei să fie scoase uşile de la camere ca să nu le mai închidem cînd uscăm rufe. Eu nu înţeleg dacă acest Comitet Executiv îţi garantează că nu intră altcineva din bloc în uscătorie şi se serveşte cu o haină, atâta timp cât mai multe persoane din bloc au chei de la singura uşă de acces.
Oare nu este corect să ai dreptul să ţii uşa închisă când ai lucruri personale şi nu trebuie vizualizate de toată lumea . Vă rog să-mi spuneţi ce trebuie să fac în continuare .
vcă mulţumesc,
Cel mai recent răspuns: aura 48 , utilizator 10:39, 10 Ianuarie 2014
Corect este sa NU folositi aceea camera, nu este a dumneavoastra sau a 2-3 persoane din condominiu, este un spatiu COMUN pentru care suporta cheltuielile toti proprietarii, daca ati inchiria acel spatiu alta ar fi discutia, asa este bun comun!!
Modalitatea de utilizare spatii comune,de regula este reglementata prin regulamentul de ordine interioara al fiecarei asociatii de proprietari
Legal,schimbarea destinatiei si aspectului partii comune ,in speta dv inlaturarea usilor de acces la uscatorie,se poate realiza numai cu acordul asociatiei de proprietari
La multi ani !
In blocul in care stau, uscatoriile , cate 1 buc./ scara, sunt folosite dupa un program de nr.zile/ ap, care este afisat pe usa, iar presedintele(acum eu) urmaresc sa se respecte dreptul de folosire in mod egal de toti proprietarii. Daca unul renunta in favoarea altuia, este un subiect ce se discuta intre cele doua parti, dar cheia este inmanata in seara precedenta zilei de folosire catre urmatorul proprietar.
M-am amestecat in dialog numai pentru a va prezenta o varianta.
Pentru thran
Eu am spus cş vreau ca atunci când am pus rufe la uscat pe sârmă să inchid usa de la aceea camera pâna când se usucă. Este dreptul meu ca proprietar să folosesc o zi pe săptămînă acest spaţiu destinat uscării rufelor.
Vă mulţumesc.

Tocmai că asociaţia a hotărât scoaterea uşilor de la camere ,dar cine îmi garantează că lucrurile nu dispar din cauză că sunt mai multe chei la proprietarii blocului.
Vă mulţumesc,

Bună ziua,
nu s-a pus problema că nu poate fi utilizat spaţiul şi de alţi proprietari doar că au scos uşile la uscătoria de la scara 2 nu la fel şi la scara 1 a blocului pentru a nu le închide când ai rufe. Trebuie încheiat proces verbal de predare a rufelor către asociaţie Chei de la uscătorie au şi cei care au la intrare în bloc un centru de asigurără ptr.că au spaţiu de depozitare a documentelor şi folosesc şi wc-ul.Ce garanţie am că nu intră şi străini în uscătorie
Vă mulţumesc.


Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
Adriantot, moderator
aura 48 a scris:
Vreau să ştiu dacă eu ca proprietar am şi drepturi într-o asociaţie de proprietari.

Sigur ca fiind proprietar aveti dreptul sa fiti membru al asociatiei de proprietari. Daca sunteti membru al asociatiei aveti dreptul sa candidati pentru a fi ales de adunarea generala ca presedinte, membru in comitet sau in comisia de cenzori. Apoi aveti multe alte drepturi prevazute in legea 230/2007 si HG 1588/2007.

Dar poate ne explicati si noua sa intelegem, care este motivul desfiintarii usilor de la acele usactoare!? Un motiv trebuie sa fie ca doar nu se ia o asemenea hotarare fara nici o motivatie. Intrebati-i ca doar sunt vecinii dumneavoastra pe care i-ati ales. Le-au vandut cumva ca sa faca rost de bani pentru asociatiei ori pentru bautura?





Alte discuții în legătură

Uscatoriile scarii anca74 anca74 Buna ziua.Locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un apartament cu 2 camere la parterul unui bloc din bucuresti, fara balcon , pana sa nasc copilul, respectiv acum ... (vezi toată discuția)
Incalzire uscatorie arianaferseta arianaferseta Am o intrebare legata de incalzirea spatiului comun. Locuiesc la bloc si una dintre camere este deasupra uscatoriei. Tot timpul geamul uscatoriei este ... (vezi toată discuția)
Folosirea improprie a uscatoriei misug misug Va rog sa ma ajutati cu sugestie ; in blocul in care locuiesc la ultimile doua etaje sint uscatorii de rufe. Unii dintre locatarii ce folosesc uscatoria de la ... (vezi toată discuția)