avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost încãtușat, lovit, scuipat si injurat de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost încãtușat, lovit, scuipat si injurat de organele de politie !

Bună ziua,
Totul s-a întâmplat in seara de Sf. Ioan, cand îmi serbam ziua de nume...muzica era mai tare, vecinul a facut reclamatie si asa au aparut la usa mea doi polițiști.
S-au legitimat, dupa care mi-au cerut si mie actul de identitate, i l-am oferit, iar in timp ce era cu buletinul meu în mâna, il cere si prietenului meu care avea calitatea de invitat, acesta a spus ca nu il are la el, ci in masina dar ii poate da datele.
I-am zis polițistului ca nu are rost sa il amendeze pe el atata timp cat eu sunt de vina pentru ce se intampla.
Acesta a solicitat intariri prin statie fara motiv întrucât niciunul dintre noi nu a fost agresiv sau nu a adus injurii acestora.
Dupa aprox 5 min au urcat pe scari alti 4 sau 5 politisti , niciunul dintre ei nu s-au legitimat.
In timp ce eram in interiorul apartamentului la bustul gol si in sosete, unul dintre ei mi-a pus catusa pe mana dreapta scoțându-ma din interiorul apartamentului, fara a mi se solitita sa merg la sectie sau fara a mi se spune nimic.
Dupa ce mi-au prima catusa, m-au tras pe scara,m-au pus jos, lovindu-ma cu picioarele in cap mi-au pus mainile la spate încătușat! In drum spre masina de politie am fost lovit in continuare, iar in interiorul autovehiculului calvarul a fost dus la extrem. Scuipat in fata de multe ori, înjurat de absolut orice mort si orice viu din viata mea, iar loviturile nu au incetat tot drumul spre sectie, fara a mi se oferi un motiv sau o explicație pentru asta !
Ajuns la sectie loviturile au continua, am fost lovit de nenumărate ori in cap (ceafa), , scuipat si lovit cu picioarele peste tibii...
Dupa vreo 2 ore de stat în sectie mi-au descătușat si mi-au permis sa imi iau o bluza pe mine întrucât eram in ciorapi si la bustul gol...
Mi-au scris o amenda pe care m-au pus sa o semnez, ulterior am vazut ca era pentru deranjarea linistii si ordinei publice , aceasta fiind in valoare de 700 de lei.
Dupa ce am semnat, m-au lasat sa plec din sectie, m-am dus acasa sa-mi schimb pantaloni dupa care am plecat la spital.
Mi-au facut analize,radiografii si dupa aprox 3ore am plecat acasa.
Următoarea zi am fost la IML, mi-au măsurat semnele dupa spate si cap si mi-au zis sa revin intr-o luna dupa certificatul medico-legal.
As vrea sa stiu ce sa fac?
Cum sa procedez in continuare?
Unde sa ma duc?
Care sunt pasii de urmat in situatia in care ma aflu?
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: nante , utilizator 07:55, 25 Ianuarie 2014
ar trebui sa solicitati urgentarea eliberarii Certificatului medical de la M.L dar ati putea formula în două exemplare o Plângere Penală "DESTEAPTÃ" rog retineti termenul si a o înregistra si retine un exemplar înregistrat la Parchetul Militar d.p.l. Tribunalul Militar de care apartineti (rog a se vedea mai jos).Plângerea o puteti depune si postal-recomandata cu Confirmare de primire si păstrati un exemplar al plângerii.Puneti martor pe acel invitat si chiar un alt politist
care nu v-a agresat (descrieti politistul care v-a agresat : fizionomie, înăltime, grade etc etc numărul lor, data/ora/ minutul apelării la 112 orice alte detalii si vor fi cercatati si domniile lor).Eu nu cunosc adevarul dar NICIUNDE în vreo lege a pretinsului stat de drept din România NU SE APLICÃ pedeapsa de catre Politie cu bătaia etc etc Invocati si prevederile Constitutiei, Conventia Europeana a Drepturilor Omului etc

PARCHETELE MILITARE

Nr.
crt. Unitatea Adresa unităţii Prefix Telefon Fax
1. Parchetul Militar de pe Bd.Libertăţii, nr.12-14, sector 5 021 336.17.10 336.17.10
lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti
2. Parchetul Militar de pe Str.George Georgescu, nr.3 021 314.84.32 314.84.32
lângă Tribunalul MilitarTeritorial sector 4, Bucureşti
3. Parchetul Militar de pe Str.George Georgescu, nr.3 021 315.07.70 315.07.70
lângă Tribunalul MilitarBucureşti sector 4, Bucureşti
4. Parchetul Militar de pe Cluj-Napoca, str.Dorobanţilor 0264 430.322 430.322
lângă Tribunalul Militar Cluj nr.8, jud.Cluj
5. Parchetul Militar de pe Timişoara, str.Popa ªapcă 0256 434.627 434.627
lângă Tribunalul Militar Timişoara nr.7, jud.Timiş
6. Parchetul Militar de pe Iaşi, str.Vasile Conta, nr.28 0232 242.036 242.036
lângă Tribunalul Militar Iaşi jud.Iaşi


Acei cetateni aciuiati din greseală şi vremelnic prin Politie, vor raspunde pt. faptele lor.Vă doresc reusita deplină si o zi senină!







Nu mi-a fost spus de la IML ca exista vreo taxa sau vreo soluție pentru urgentarea eliberării acesteia, ci sa revin telefonic in 30 se zile pentru a intreba dacă a este gata. Am sa merg astazi sa-i întreb despre asta.
Vroiam sa fac o plangere la parchet si la secția de politie unde s-a întâmplat, dar mi-am zis ca ar fii mai bine sa angajez un avocat care sa ma ajute sa fac acea plangere deșteaptă.
Martori mai sunt inca doua persoane .
DA, ar fi indicat sa aveti un BUN avocat.Nu vă dati "bătut" : făptuitorii vor suporta consecintele dacă într-adevăr situatia postata de dvs. este cea reală si daca aveti probe serioase, oameni care stiu ce sa spuna si care merg pana la capat.S-ar putea sa aveti surprize cu acei făptuitori, sa fiti abordat de fel si fel de "binefacatori" în a renunta la plângere etc etc Luati în calcul toate probabilitatile si decideti ceea ce veti face.Nu trebuie sa cedati vreunor posibile amenintari etc etc Se va îngrosa "gluma".Vorbiti cu martorii si reconstituiti de mai multe ori evenimentul.Trebuie sa vorbiti cu totii aceeasi limbă.Ar fi indicat a angaja un BUN avocat ce se ocupă cu partea penală.O zi bună şi sa auzim de reusită!
exista vreun avocat care sa sustina cazua unui civil in fata organelor de cercetare? foarte greu asta in cazul in care aveti numai declaratia dvs. si IML. ei au probele video de la audiere...
Stimate "n53" imi pare rau dar sunteti total dezinformat(pe langa subiect) si indrumati gresit cetatenii .Politistii nu mai au caliatate de militar,ci sunt functionari publici. Plangerile impotriva politistilor trebuie facute catre Parchetul de pe langa Judecatoria xxx si nu catre vreun Parchet Militar. Imi pare rau,dar asat e realitatea.Mai documentati-va inainte de a posta.

Alte discuții în legătură

Aș dori să imi spuneți daca poate fi vorba de un abuz din partea poliției ContSters436138 ContSters436138 Aflandu-ma la un chioșc stradal impreuna cu doi prieteni asteptand sa ne vina randul, o patrula a poliției locale a oprit și ne-a legitimat fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu politia romana Antik Antik Avem urmatoarea speta : Un var de-al meu a dat muzica tare la ora tarzie din noapte. A venit politia romana ,patrula mixta compusa din politisti locali si ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva agentului de politie kotoy kotoy vreau sa depun o plangere impotriva unui agent de politie care m-a injurat si a vrut sa ma loveasca, acesta nu s-a legitimat si la sectie a sters filmu cu ... (vezi toată discuția)