avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate pe care nu l-am primit inca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate pe care nu l-am primit inca

In tinerete am cumparat o casa cu terenul aferent curtii cand eram necasatorit. M-am casatorit cu prima sotie cu care am 2 copii majori,intre timp sotia (mama copiilor ) a decedat. Am facut cerere pe legea 18/1991 pentru restabilirea dreptului de proprietate pe terenul respectiv (casa fiind demolata) si am numai o adeverinta de punere in posesie ,in scurt timp voi primii si titlu de proprietate.Intrebari:
1.daca deschid succesiunea dupa prima sotie (decedata) acest titlu intra in masa succesoriala,
intrucat titlul restabileste un bun al meu avut inainte de casatorie?
2.Intre timp m-am recasatorit ,titlul inca nu a fost eliberat ,este considerat un bun al meu dobandit inainte de casatorie? Daca "da" il pot insraina fara acordul sotiei?

Alte discuții în legătură

Drept sotie din a doua casatorie constantin29 constantin29 Buna dimineata,am si eu o intrebare,ce drept are sotia supravietuitoare in momentul succesiunii dupa sot ,la mostenirea sotului din prima casatorie?ea s-a ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie mostenire lucianluurcs lucianluurcs Buna ziua.Ma confrunt cu o problema care are si o latura ilegala,din punctul meu de vedere.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns . Strabunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Ovydel32 Ovydel32 Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi daca se poate, Am un titlu de proprietate comun (4 persoane), la primarie nu stiu cine si prin ce metoda suprafata din ... (vezi toată discuția)