avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Help please, cine stie modul de lucru la pay point
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Help please, cine stie modul de lucru la pay point

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o monografie sau macar cateva indicatii cu procedura de inregistrare in contabilitate a operatiunilor pay point.Am un abc alimentar la care ii tin tot eu si contabilitatea.In ideea de a atrage clienti am fost de acord sa instalez in incinta magazinului si un terminal pay point.La facturile de utilitati pe care le incasez prin pay point am inteles procedura de lucru(sau macar asa cred):din incasari primesc un comision pe care eu il facturez fara tva catre pay point, desi sunt platitoare de tva.Este corect?
Acum vine partea grea pe care eu nu reusesc sa o inteleg: tot prin pay point pot sa cumpar cartele reincarcabile pentru care mi se emite factura de catre pay point pt o saptamana, am inteles ca la aceste cartele eu pot sa imi pun adaos, dar vanzarea lor trebuie sa o inregistrez si in casa de marcat a magazinului?factura primita de la pay point trebuie sa o incarc in raportul de gestiune?apoi rapoartele scoase din aparatul pay point seara (ca un fel de raport z al casei de marcat ) trebuie sa le inregistrez undeva in contabilitatea mea sau simpla lor existenta este suficenta pt cei de la antifrauda? Totodata, va rog, daca se poate sa ma ajutati si cu o monografie contabila a inregistrarilor in contabilitate, acolo unde este cazul. Imi cer scuze, sunt incepatoare in domeniu si am foarte multe de invatat!
Mii de multumiri anticipat!

Alte discuții în legătură

Pay point comision facturat cu sau fara tva? loredanaalina loredanaalina Intr-un magazin alimentar (caen 4711) se instaleaza un aparat pay point. Cei care se ocupa de pay point au cerut un bilet la ordin pentru suma de 5000 ... (vezi toată discuția)
Facturi si inreg paypoint relyna relyna Am o problema, daca stie cineva sa ma ajute: la un magazin, se face reincarcare electronica cartele telefonice si se pot plati facturi, cu ajutorul Pay ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila servicii reincarcare cartele rominaduca rominaduca Buna, ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea problema? Tin contabilitatea la un magazin alimentar gestiune cu amanuntul, care are contract cu o firma de servicii ... (vezi toată discuția)