avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Renuntarea la plata tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Renuntarea la plata tva

Buna Dimineata!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema!
Sunt platitor de TVA din 2010 si avand in vedere ca nu depasesc plafonul stabilit de lege as dori sa renunt la acest statut, adica sa nu mai fiu platitor de TVA!
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, care sunt pasii de urmat?
Din cate am inteles se depune D097 pana in data de 25 a lunii, urmand ca incepand cu data de 01 a urmatoarei perioade fiscale(in cazul meu trimestriala)sa devii neplatitor de TVA! Pana aici este corect?
Daca este corect, uitandu-ma pe D097 are doua rubrici: una pentru ,,Aplicarea sistemului TVA la incasare" si a doua, ,,Incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare"! Ori eu vreau sa renunt de tot la plata TVA(sa inteleg ca a doua rubrica se refera la asa ceva?)
Multumesc si astept ajutorul D-voastra!
Cel mai recent răspuns: schumiholic , utilizator 17:45, 7 Februarie 2014
Buna ziua,

D 097 este pentru TVA la incasare. Aici este un alt plafon.
Pentru platitorii de TVA avem D 096, iar plafonul este de 220.000 lei.

Art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal
(7) Persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 care în cursul anului calendaristic precedent nu depăşeşte plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) poate solicita scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, în vederea aplicării regimului special de scutire, cu condiţia ca la data solicitării să nu fi depăşit plafonul de scutire pentru anul în curs. Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente între data de 1 şi 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă în conformitate cu prevederile art. 156^1. Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA. Organele fiscale competente au obligaţia de a soluţiona solicitările de scoatere a persoanelor impozabile din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA cel târziu până la finele lunii în care a fost depusă solicitarea. Până la comunicarea deciziei de anulare a înregistrării în scopuri de TVA, persoanei impozabile îi revin toate drepturile şi obligaţiile persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153. Persoana impozabilă care a solicitat scoaterea din evidenţă are obligaţia să depună ultimul decont de taxă prevăzut la art. 156^2, indiferent de perioada fiscală aplicată conform art. 156^1, până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost comunicată decizia de anulare a înregistrării în scopuri de TVA. În ultimul decont de taxă depus, persoanele impozabile au obligaţia să evidenţieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă, conform prezentului titlu.

Respect,
Dan Preda.
Multumesc mult pentru sprijin!
Se pare ca am facut o confuzie intre D096 si D097!
Buna ziua,

Ma bucur ca v-am putut fii de folos.

Respect,
Dan Preda.
As dori si eu lamurire intr-o problema similara.
Am depus D096 pe 10 ianuarie. Mi-am ridicat decizia privind anularea intregistrarii in scopuri de TVA ieri, si asa apar si pe site-ul ANAF, ca a fost inregistrata anularea in data de 05.02.2014. Cand trebuie sa depun D300 si D394 si sa platesc? Pana pe 25 februarie, sau pana pe 25 martie?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Cu ce articol s-a dispus anularea TVA?

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
ContSters307306, utilizator

Alte discuții în legătură

Am trecut ca neplatitor de tva MIV MIV Buna ziua Pentru ca in 2012 nu am depasit 65000 euro, in ianuarie am depus 096 si mi-au aprobat sa ies din regimul de tva. Am ridicat decizia in 14 ianuarie. ... (vezi toată discuția)
Iesire platitor tva tampau gabriela tampau gabriela SC a avut codul de tva anulat din oficiu din 01.10.2012( motivul fiind depunerea a 2 declaratii trimestriale cu 0 ) . Din 01.01.2013 s-a facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Srl suspendat caizermarian caizermarian detin o societate , un s.r.l. platitor de tva. as dori sa fac o cerere, ceva , pentru a nu mai fi platitor de tva. cifra de afacere este minuscula. cand si cum ... (vezi toată discuția)