Buna ziua.
In anul 2013, in luna februarie, am facut un imprumut la un CAR. Doamna de la CAR-ul respectiv mi-a acceptat o adeverinta de venit cu retinere pe salariu din start. Urma ca in contractul respectiv de imprumut obligatoriu sa aduc si 3 giranti. "La mica intelegere" dumneaei mi-a acordat creditul asa, fara giranti, urmand ca eu sa aduc mai apoi girantii. Nu cred ca mai trebuie sa specific ca din acel credit si dumneaei si-a luat "partea".
Avand in vedere dificultatile financiare, nu am reusit sa gasesc trei giranti care sa-i duc, insa am platit ratele, cu restante, o luna puteam una nu.
Ma trezesc acum ca doamna a trimis bineinteles contractul respectiv la un executor judecatoresc, pentru a mi se retine din salariu evident.
Doresc sa fac o contestatie la executare si sa declar contractul de credit nul (sper ca ma exprim bine), avand in vedere urmatoarele motive:
- cerere de imprumut la dosar nu exista
- contractul l-am semnat doar eu, fara niciun girant
- am citit contractul de imprumut si in mai multe randuri se stipuleaza clar ca "Art.2 - Acordarea imprumutului - Imprumutul se pune la ddispozitia imprumutatului numai dupa perfectarea contratelor de garantie a firantilor."
- Am fost la ea la CAR si i-am solicitat o copie dupa contractul de credit insa a refuzat, spunand ca "nu vreau". Am reusit sa obtin o copie dupa contract doar de la executor!
Evident nu am cum sa dovedesc in instanta ca si doamnei i-am dat bani, insa si ea a facut un abuz in acordarea creditului. Ori daca tot mi l-a trimis la executor ca sa mai platesc inca alte nu stiu cate sute de lei, vreu sa stiu daca pot face o contestatie la executare in baza acestor motive? Si sa solicit declararea contractului nul?
Va multumesc anticipat