avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dupã douã hotãrâri nefavorabile irevocabile dar nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dupã douã hotãrâri nefavorabile irevocabile dar nu definitive se mai poate face ceva?

după două hotărâri nefavorabile irevocabile dar nu definitive, la fond - judecătorie și apel - tribunal.... se mai poate face ceva ? (civil, - asigurări)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:27, 13 Februarie 2014
Dacă v-ați judecat în materia asigurărilor sociale iar calea de atac a fost apelul, înseamnă că procesul a început după data de 15 februarie 2013 și, deci, au fost aplicabile dispozițiile noului Cod de procedură civilă.

În sistemul noului Cod de procedură civilă nu mai există hotărâri irevocabile, ci doar hotărâri definitive. Hotărârea pronunțată în calea de atac a apelului este definitivă. Îmi pare rău, însă nu văd posibilă promovarea cu succes a unei căi extraordinare de atac. Recursul și revizuirea sunt, oricum, inadmisibile în speța dată.
Da, nu mai aveti ce sa faceti.
V-ati judecat destul totusi si daca aveati dreptate ar cam fi trebuit sa castigati.

Doar la CEDO ati mai putea apela dar numai daca s-au produs incalcari de drepturi si libertati fundamentale garantate de conventia europeana.
In present "irevocabilele" sunt "definitve", astfel ca nu mai exista cai de atac obisnuite, ci doar cele extraordinare, functie de speta solutionata....
am rușit să scanez cele două hotărâri. puteți arunca o privire pe ele?. ar mai fi căi de atac?, sau altceva....
Mergeti la un avocet ...in definitiv, o consultatie nu costa atat de mult, iar acesta va poate pregati si cererea pentru exercitarea unei cai de atac, daca a asemenea solutie mai poate fi exercitata.....

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã irevocabilã miki70_is miki70_is Ce cale de atac are la îndemână una dintre părţile aflate în proces civil după ce a avut loc recursul în care s-a dat o [b]hotărâre irevocabilă[/b] ... (vezi toată discuția)
Mai pot sa atac o hotarare definitiva? mariazet45 mariazet45 Anul trecut am avut un proces pe rol .o amenda de circulatie .considerand ca nu sant vinovata am deschis actiune in tribunal.Actiunea a fost respinsa ca ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)