avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Invitatie la informarea privind medierea de catre ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Invitatie la informarea privind medierea de catre angajator

Buna ziua. Sotul meu a fost chemat la mediiere de firma care nu i-a platit salariul pe ultima luna si pe care noi am chemat-o la mediere in luna septembriesi nu a venit. initial am vrut sa o dam in judecata dar costul avocatului plus celelalte cheltuieli depaseau suma care trebuia castigata, firma fiind o firma mare. am renuntat la idee. Am primit instiintare de mediere pentru o anumita suma imputata sotului pentru ca a avut prea multa motorina in rezervor, dupa ce initial fusese acuzat ca o furase (acesta fiind si motivul pentru care nu a fost platit). precizez ca sotul a predat motorina si are acte doveditoare. (sotul este sofer). sotul nu vrea sa se prezinte la mediere. Ne-am gandit sa raspundem prin mail si sa subliniem in acesta ca motivele pentru care suntem chemati nu sunt justificate
Cel mai recent răspuns: galdeaelena , utilizator 14:57, 14 Februarie 2014
medierea este faza prejudiciara in anumite litigi, urmand ca in situatia, in care, daca nu ajungeti la un acord, sa fiti chemat in judecata.
Participarea la sedinta de mediere este optionala, medierea ca procedura alternativa de solutionare a conflictelor este un drept nu o obligatie.
In anumite cazuri expres prevazute de catre lege, reclamantul inainte de a formula cererea de chemare in judecata este obligat sa faca dovada incercarii rezolvarii diferendului prin mediere, ca alternativa la procedura judecatoreasca.
Daca nu se face aceasta dovada, in acele cazuri de exceptie, instanta de judecata va putea invoca exceptia "inadmisibilitatii"cererii introductive de chemare in judecata, putand dispune anularea acesteia, exceptia putand fi invocata si din oficiu de catre instanta de judecata.

Va doresc o zi buna, si ma bucur ca am putut sa va ofer ajutor.
Puteti proceda asa cum ati spus, dar mentionati ceea ce doriti sa subliniati pe formularul atasat invitatiei la mediere.
Faptul ca sotul dvs da curs invitatiei nu inseamna ca este de acord cu motivatia societatii (art 60 indice 2 aliniat 2). Existenta acestui conflict isi poate avea cauza intr-o problema de comunicare, de ce sa ajungeti in instanta pentru atata lucru?. Eu va sfatuiesc sa mergeti la sedinta de informare, participarea este gratuita si puteti afla mai multe despre motivatia societatii.
Nu am primit nici un formular atasat invitatiei. se precizeaza pentru ce suntem chemati in invitatie

Alte discuții în legătură

Solicitare constatare nulitate certificat de mediere costin_bicau costin_bicau Buna ziua, Pot solicita ca instanta sa constate nulitatea unui certificat de mediere intrucat la momentul in care institutia care a depus solicitarea(catre ... (vezi toată discuția)
Mediere - pot refuza? roxanamau2002 roxanamau2002 Cum trebuie sa procedez in cazul in care sunt chemat de avocatul fratelui meu (prin notificare) la un cabinet de mediere. Avocatul are sediul profesional in ... (vezi toată discuția)
Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)