avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

Salutare.
Puteti sa-mi raspunde-ti, va rog, la o intrebare legata de activitatea firmelor de recuperare creante?
Aceste firme, prin salariatii lor, pot transmite catre debitori diverse instiintari [notificari, somatii etc]?
Au competenta asta? sau pot s-o faca numai prin intermediul unui avocat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lauracatoi2006 , utilizator 19:16, 28 Iulie 2009
Au aceasta competenta , intrucat se refera chiar la obiectul de activitate al societatii....
Nu e musai ca aceste notificari , somatii sa fie facute si transmise de catre un avocat....;)
Pot face chiar si infiintari de poprire pe venitul debitorului sau pentru aceasta actiune apeleaza la serviciile unui avocat sau executor judecatoresc?
Pentru poprire este nevoie de hotarare judecatoreasca?
NU, firmele de recuperari nu au competenta de a infiinta prin angajatii lor poprire pe veniturile debitorului urmarit!
Daca primiti o adresa de poprire emisa de o astfel de societate, prin angajatii ei, nu ezitati sa le faceti plangere penala - in opinia mea este exercitarea fara drept a unei profesii.
Poprirea este un act de executare si poate fi indeplinit doar de persoana abilitata prin lege, si anume executorul judecatoresc, bancar, fiscal
Nu este nevoie de hotarare judecatoreasca speciala pentru infiintarea popririi, este nevoie doar de o adresa de poprire emisa de executor, care sa aiba anexat titlul executoriu in copie certificata. Acest titlu executoriu poate fi o hotarare judecatoreasca, un contract de credit, de leasing, un CEC, BO sau alte inscrisuri calificate de lege ca fiind titluri executorii.
Dupa foarte recenta Decizie a Curtii Constitutionale (cititi studiul de azi de pe site), prevederea din Codul de procedura civila care permitea inceperea executarii silite de catre executor fara incuviintarea instantei fiind declarata neconstitutionala, adresa de poprire ar trebui sa aiba de acum incolo anexata si copia certificata a incheierii Judecatoriei de incuviintare a executarii silite, la fel ca inainte de 2007.
Deci, cum poprirea este un act de executare silita, este obligatorie incuviintarea din partea instantei?
Cum s-ar traduce acest lucru, cum este procedura, exista un proces?
tot referitor la acest lucru am si eu unele neclaritati,va rog sa ma ajutati daca se poate...in cat timp de la depunerea in instanta a dosarului debitorului de catre firma de recuperare creante se poate ajunge la executare silita?daca nu detin bunuri mobile sau imobile singura masura care se poate lua in urma instantei este proprirea pe salariu?va rog sa ma ajutati cu caeste raspunsuri,multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Datorii banca, poprire lauracatoi2006 lauracatoi2006 Buna seara, am si eu ma multe intrebari la care sper sa primesc niste raspunsuri, daca se poate. Sa va explic situatia mea: am un credit la care sotul este ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale oanaandreeutza oanaandreeutza buna ziua, am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executare geta6 geta6 In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie? (vezi toată discuția)