avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita in concediu medical
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita in concediu medical

In urma unui accident vascular prietenul meu a ramas paralizat, fiind in spital si in concediu medical nu a mai avut posibilitatea sa achite ratele la un credit de nevoi personale, dupa 3 luni a primit somatie de plata si a anuntat banca situatia in care se afla , cei de la banca i-au transmis ca nu-i intereseaza si trebuie sa plateasca, dupa alte 4 luni a fost pensionat pe caz de boala pentru pierderea totala a capacitatii de munca, si are o pensie de 420 RON,tot atunci a fost incadrat si in gradul II de handicap . A trimis toate aceste acte la firma care vrea sa-l execute, dar dupa o luna a primit o noua scrisoare in care era anuntat ca va fi executat silit. Mi se pare nedrept ce pateste avand in vedere ca nu se poate deplasa si mai ales faptul ca a fost anuntata ca e executat in perioada in care era in concediu medical. Ce poate face? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cu respect Grigore Dan
Cel mai recent răspuns: grigoruta , utilizator 15:50, 18 Aprilie 2009
Buna ziua,

Regratabil este accidentul prietenului dumneavoastra, pentru care am toata compasiunea. Trebuie sa stiti ca, in conformitate cu prevederile Codului de procedura civila art. 409 alin 4 Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel. Prin urmare aceasta pensie este insesizabila. El poate fi executat silit pe alte bunuri pe care le detine in proprietate.
De obicei bancile , printre conditiile de creditare impun solicitantilor de credite ca-si faca asigurare, fie de viata, fie de risc financiar. Ma intreb prietenul dvs de ce nu are o astfel de asigurare? Intrebati-l, poate ca mai e ceva la mijloc si nu stie. In plus, ar putea face o cerere de amanarea executarii avand in vedere situatia in care se afla, daca crede ca in viitor in situatia sa financiara se poate imbunatati. Dar, repet, de ce nu a avut o asigurare?
In completarea raspunsului anterior as mentiona ca cererea de amanare a aexecutarii trebuie facuta la creditor, respectiv la banca si nu la organul de executare care nu are nici o posibilitate de a dispune in asemenea situatie.

In cadrul executarii silite dreptul de dispozitie apartine exclusiv creditorului !
Imi cer scuze ca am omis acest lucru , dar nu stiam, are asigurare la Asiban, si chiar firma asiguratoare a ceru executarea dumnealui prin firma Coface Romania, am citit in scrisoarea trimisa de Coface si se arata citez" Asiban SA , care se subroga in temeiul legii 136/1995 in drepturile bancii CEC Bank a imputernicit pe Coface romania " Ca urmare a nerespectarii termenele de plata stabilite prin contract Cec Bank , intregul debit a fost declarat restant, pierzandu-se astfel beneficiul achitarii creditului in rate lunare" si se mai precizeaza ca plata va fi facuta in contul Asiban.
Dl in cauza nu a anuntat firma asiguratorie ci doar banca de problemele dumnealui, Ce poate face Mentionez ca nu poate nici sa merga nici sa foloseasca mana pentru a scrie,. Va rog sa ne dati un sfat ,
Sa se adreseze bancii pentru a afla ce anume acoperea asigurarea, daca era doar o polita pentru risc de neplata sau acopera si ceea ce i s-a intamplat domnului.

Alte discuții în legătură

Credit neachitat- nelamuriri privind executarea silita Mihail1972 Mihail1972 Buna ziua. Am un credit la o banca, de 6 luni nu am mai platit rate (in jur de 800 de lei) si in august se termina perioada contractuala. M-am ... (vezi toată discuția)
Creanta cedata unei firme de recuperare relyrely2010 relyrely2010 Buna seara, Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra.Sotul meu a facut un imprumut in martie 2008 in valoare 5000 lei fara stirea mea la o banca ... (vezi toată discuția)
Executare silita anttonnio anttonnio buna ziua , 1. va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitorla un credit acordat de BRD . in mai 2006 am contract un credit de nevoi personale de la BRD , ... (vezi toată discuția)