avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Plata contributie pensii Avocati, conform cu Ordinul ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Plata contributie pensii Avocati, conform cu Ordinul ANAF nr. 874/2012

Buna seara,

De doi ani fiscul imi retine o suma din veniturile mele, cu titlu de contributie CAS.
La inceput am crezut ca suma este pentru sanatate, insa ulterior am constatat ca de fapt este o contributie la sistemul public de pensii.
In aceeasi masura si Casa de Asigurari a Avocatilor imi retine, de asemenea, o suma din aceleasi venituri, pentru pensia, de data asta, organizata in mod "intern" de si cu sprijinul Uniunii.

Ma puteti ajuta, va rog frumos, cu doua aspecte:
- Cum pot scapa sa nu mai platesc si la fisc - proceduri etc.?
- Cum imi pot recupera sumele platite la fisc?

Avocatnet are si un articol in acest sens, insa in textul sau s-a facut o completare ca urmare a unui mesaj, fara a se prezenta date sau prevederi legale care sa "dezlege" misterul. In acest sens a se vedea:
www.avocatnet.ro/content/art...


Multumesc,
George
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Georgelius, utilizator

Alte discuții în legătură

Conventii civile Max22 Max22 Buna tuturor, In cazul Conventiilor civile incheiate este obligatoriu inregistrarea lor la Anaf sau ITM ? Ce contributii se retin :impozit pe venit ,CAS ... (vezi toată discuția)
Contribuþia la fondul de pensii pentru traducãtorii pfa albalbalb albalbalb Bine v-am gasit! Inteleg din mesajele citite, ca, daca ma inregistrez ca societate individuala sau chiar ca PFA, ar trebui sa platim lunar 222 lei la stat ... (vezi toată discuția)
Impozit pensii oana.c oana.c Buna seara, Sunt PFA cu activitate liberala, nu economica. Am avut pierdere pe 2010, cheltuieli mai mari decat venituri. Nu inteleg cum devine treaba asta cu ... (vezi toată discuția)