avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu vreau sa divortez

sotul a plecat de acasa de o luna, la bunica lui cu motiv de divort din cauza jignirilor verbale. dupa 10 ani casnicie si un copil minor de 3 ani. a venit cand a dorit sa vada fetita, a mai luat haine de acasa si actele lui si ale terenului-bun comun. el plateste rate. eu restul .eu nu sunt deacort cu divortul. i-am propus terapie de cuplu, incercare de a vedea daca mai putem salva casnicia. sa stea cu noi. el nu doreste decat divortl, nu vrea sa incerce nimic. la ce sa ma astept. ce sanse are el daca eu nu accept?ce drepturi voi avea eu pt copil? ce va castiga el din acest proces?multumesc.
Daca el vrea sa divorteze trebuie sa va dovedeasca vina la divort.
Poate sa divorteze si altfel dar e mai complicat.

Copilul probabil ca il veti lua dvs.
Restul problemelor depind de cum se va judeca procesul...
va recomand o mediere a situatiei. Cu ajutorul mediatorului vedeti ce motive are, ce interese si de ce nu doreste continuarea casatoriei. Medierea este foarte avatanjoasa in cazul dumneavoastra. Apelati cu incredere la un mediator.
Daca vrea sa divorteze, va divorta ( asta daca nu face greseala sa ceara divortul din culpa dvs fara sa poata dovedi ), doar ca v-a dura mai mult daca dvs nu sunteti de acord.
Poate sa ceara divortul din culpa comuna nu numai din vina dvs sau chiar din vina lui.
Ce castiga ? Divortul, o vrea sa fie singur sau impreun cu altcineva. Dvs inteleg ca nu doriti s divortati, de ce, il iubiti ?
Copilul va avea locuinta la dvs, autoritatea parinteasca o veti exercita in comun, va plati pensie..
Cand va hotarati sa faceti si partajul, ori va intelegeti amiabil si paratajatila notar, ori in instanta.
Deocamdata discutati cu tatal despre cum doriti sa puneti capat casatoriei, daca reusiti sa va intelegeti in toate privintele, divortati la notar sau prin acord in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
am sperat ca se va linisti sotul in legatura cu ideea de a divorta. i-am prezentat varianta mea sa ne lasam un timp de gandire si sa incercam sa salvam casnicia de dragul fetitei de 3 ani.el nu doreste caci are co consolare si de aceea insista sa divortam cat mai repede sa fie liber. e presat de persoana respectiva. au inceput relatoia de cel putin 4 luni. nu mi-a spus pana la ce faza au ajuns dar el asta doreste. eu nu sunt pregatita sa accept divortul dupa 50 de zile de separare. cica voi primi invitatie la mediere. ce sa fa? sa ma prezint? sa refuz sa semnez? la mediere se poate cere termen de impacare si sa-l oblige sa revina la familie. el din 08.01.2014 nu mai contribuie cu nimic la cheltuielile fam doar plateste ratele ce le avem in comun. nu-mi permit financiar un avocat sa ma reprezinte. pot primi unul din oficiu care sa pledeze pentru cauza mea? eu consider ca doar jignirile verbale nu pot fi un motiv puternic de divort duypa 10 ani de casnicie si un copil! se poate invoca motivul -nepotrivire de caracter dupa atata timp? asa doreste sotul sa spuna.el in aceasta perioada vine cand doreste si suna cand vrea sa vb si sa vada fetita. cand il solicit eu, nu se poate. ce obligatii mai are fata de mine ca -sotie in aceasta perioada? multumesc mult de informare. astept raspunsul cat mai repede caci in 18.02.2014 am programata medierea dar nu am primit nici o invitatie , doar verbal de la sot! o zi buna!

[ scrierea mesajului cu majuscule e interzisa prin regulament]
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
eu consider ca doar jignirile verbale nu pot fi un motiv puternic de divort duypa 10 ani de casnicie si un copil! se poate invoca motivul -nepotrivire de caracter dupa atata timp? asa doreste sotul sa spuna.



Motive de divort pot fi multe, inclusiv nepotrivirea de caracter.
Dv spuneti ca nu va doriti divortul. Dar ce va mai tine in aceasta casnicie? El deja e plecat cu alta. V-ati setat pe ''jignirile verbale'' dar faceti abstractie de faptul ca va inseala. Puteti trai cu asta, de-ar fi sa se intoarca la dv.? Sau doriti sa-l impartiti cu cealalta?
Si daca domnul doreste divortul, cu sau fara voia dv il va obtine in final.
Divortul prin acord e cea mai simpla metoda de a scapa de stres si cheltuieli inutile. Daca nu veti fi de acord, tot veti dovrta intr-un final, daca el doreste asta si merge pana la capat cu procesul. Nu-l poate obliga nimeni sa revina la dv. si nu vad de ce va umiliti asa. Numai ca veti avea parte de stres, cheltuieli inutile cu onorarii avocati, taxe partaj, expertize si ce-o mai fi, plus ca va veti spala rufele in public.

Alte discuții în legătură

Intampinare divort 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o actiune de divort, este mai bine ca intampinarea sa fie introdusa impreuna cu o cerere reconventionala sau ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Mediere program vizitare minor atena1202 atena1202 Fostul meu sot are drept de vizitare minor conform hotararii judecatoresti. Programul se respecta, chiar mai mult, vine si in zilele care nu sunt mentionate in ... (vezi toată discuția)