avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment

BUna ziua am cumparat un apartament de la lichidator judiciar (firma in insolventa) iar folstul proprietar ma bate la cap ca sa ii dau banii pentru fondul de rulment, el are dreptul pentru asa ceva? Apartamentul este in Oradea. se poate ca cei de la sociatie sa ii dea fara stirea mea? eu a mun contract prin care am cumparat-odar nu de la el. Ce pot face in aceasta faza?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:27, 16 Februarie 2014
Nu dumneavoastra trebuie sa ii dati fondul de rulment, trebuie sa faca o cerere catre asociatia de proprietari si acestia ii restituie sau nu acest fond.
Dar vreau sa va intreb Ca acel fond de rulment nu apartine apartamentului, eu asa cred ca nu are dreptul sa ceara nici de la mine nici de la asociatie daca apartamentul era pe firma si eu am luat-o de la lichidator , eventual cu lichidatorul ar fi trebuit sa discutam ca ramane sau nu acel fond de rulment, dar nu sunt siur de acea intreb
szimi84 a scris:


folstul proprietar ma bate la cap ca sa ii dau banii pentru fondul de rulment, el are dreptul pentru asa ceva?



Iata ce prevede norma in vigoare
HG nr 1588/2007 ART. 24
(1) În scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente, asociatia de proprietari
stabileste cuantumul si cota de participare a proprietarilor la constituirea fondului de
rulment.

(4) Fondul de rulment încasat se poate restitui în situatiile de schimbare a domiciliului
sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau
a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel,
precum si în situatiile în care cheltuielile
lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.

Fondul de rulment se calculeaza in functie de cota de intretinere pentrufiecare apartament,proprietarul are obligatia sa il achite,si dreptul sa il recupereze atunci cand vinde apartamentul.Asociatia de proprietari este cea care trebuie sa-l restitue.
da dar daca de la lichidator am luat acel apartament atunci? el si-a pierdut toate drepturile cand lichidatorul a preluat de la el apartamentul a preluat si cele bune si cele rele. sau nu? si apartamentul era pe firma, deci atunci el la asociatie doar cu acte false poate sa mearga fiindca pe firma ar trebui s-o ceara. nu? si dupa ce gata m-am instalat vine sai dau bani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
szimi84, utilizator

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii popliviu popliviu Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment apartament adjudecat nicoleta1625 nicoleta1625 Buna ziua, Am cumparat un apartament prin licitatie in urma unei executari silite. Restanta de la intretinere in valoare de 1700 va fi platita in urma ... (vezi toată discuția)
Achitare retroactiva a fondului de rulment Crisovan Crisovan Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au ... (vezi toată discuția)