avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platim sau nu teava din beci ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platim sau nu teava din beci ?

Buna ziua , din nou ! Locuiesc in Fagaras ,la bloc . Acum 8 ani , am decurs la debransarea apartamentului de la firma EcoTerm -Fagaras , deoarece caloriferele erau reci iar facturile ...pe masura . Ca sa facem totul ca la carte , am achitat toate datoriile la zi ( asta fiind una din conditii ) , apoi am platit o taxa de debransare iar dupa toate acestea , am platit interventia unui echipaj angajat tot ecoterm , interventie ce-a constat in taierea si sigilarea ( prin dop sudat ) a conductelor de agent termic . Pana aici , totul a decurs normal insa ...de o vreme , sa fie un an , incepusera sa apara-n cutia postala facturi pe numele nostru , emise de ecoterm , cu referire la o conducta cu agent termic ce trece prin beciul nostru . Acea conducta s-a spart in cateva randuri facand imposibil accesul in subsolul blocului apa depasind chiar 1 m . Am solicitat celor de la ecoterm sa trimita echipajul de interventie sa remedieze problema . Raspunsul a fost negativ pe motiv ca teava aceea este pe pamantul nostru si ca ei actioneaza doar pana la intrare in bloc adica pana la un canal unde au ei robinetii si distribuitoarele . In concluzie a trebuit sa apelam la altcineva , sa punem mana de la mana si sa sudam teava cu pricina , apoi sa scoatem cu galetile apa diin beci . Fiind veche , poate de cand este blocul ( 20 de ani ) a mai cedat si alta sudura care-a provocat acelasi dezastru . Nu vreau sa mai vorbesc despre faptul ca vecinii nu prea erau interesati sa plateasca punand in fata problema acoperisului la acea vreme . Intr-un finam am cazut la un pact si-am adunat bani sa o reparam . Momentan beciul este plin de mal si nefolosibil ( oricun e mono spatiu , nu e divizat in boxe ) . Problema apare zilele trecute cand soacrei mele i s-a facut oprire pe pensie iar unor alti vecini ( lafel si ei debransati cu acte-n regula ) li s-a oprit salariul . Nu inteleg de loc de ce trebuie sa platim faptul ca prin mizeria aceea de beci , trece o teava a unei companii care nu-i asigura intretinerea si care furnizeaza agent termic catre alte familii decat cele din scara noastra , sa nu mai pun in calcul dezastrul produs de acea conducta ...apa aceea corodand practic fundatia blocului si punand in pericol viata a a zeci de oameni

Va rugam sa ne sfatuti in legatura cu situatia aceasta ! Multumim anticipat !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:19, 24 Aprilie 2014
Daca tot blocul este debransat de la agentul termic nu inteleg de ce reparati coloanele de distributie din oras, nu inteleg de ce sa platiti pentru o teava care nu va alimenteaza blocul.
Nu sunteti asociatie de proprietari, nu aveti un presedinte care sa se ocupe de aceasta problema??
Pentru ca la prima lectura nu am inteles, am cateva intrebari:
1. In blocul dvs. mai sunt apartamente conectate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice (incalzire si apa calda menajera) ?
2. Uitati-va atent la bransamentul furnizorului. Unde se afla acesta amplasat si daca mai alimenteaza si alte scari. Daca acest bransament alimenteaza numai blocul dvs., teava din subsol va apartine. Daca teava din subsol alimenteaza mai multe blocuri (asa se lucra inainte vreme), atunci teva apartine furnizorului si acesta trebuie sa aiba grija de aceasta, sa o izoleze, sa o repare. Ba chiar ati putea cere o anumita chirie pentru folosire. Deci, judecati simplu acolo sa vedeti care este situatia.
3. In ce conditii vi se fac propriri din salarii/pensii? Aveti vreo relatie contractuala cu furnizorul de energie termica? Daca aveti asa ceva, uitati-va bine la clauzele contractuale. Daca aveti contract cu ei, dar dvs.nu mai beneficiati de energie termica de la dansii, incercati sa incetati contractul. Din nou, va uitati la clauzele contractuale pentru a afla cum puteti inceta contractul. Daca nu aveti contract de furnizare cu acestia, va aflati in fata unui abuz si trebuie sa vedeti cine pe cine pacaleste.
Puteti sa consultati si un avocat.
Succes!
Daca omul spune ca la debransare legala tevile au fost sudate in forma de dop , inseamna ca a mai ramas cineva pe acolo care foloseste caldura din teava. Furnizorul are dreptate cand va spune ca trebuie sa va reparati proprietatea.
Acea teava cu agent termic , intra prin sc A ( scara in care locuiesc eu ) si traverseaza subsolul nostru doar pentru 2 ( doi ) locatari din sc B . La noi pe cara NIMENI nu mai este bransat la EcoTerm Fagaras , si NU , nu mai alimenteaza nici un bloc , la noi in bloc se termina .
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2014
Laurentiumaill, utilizator
In primul rand conducta de caldura care va trece prin subsol nu este a Eco Term, ci a asociatiei, deci, atata timp cat vor exista apartamente aprovizionate cu caldura in acel bloc, furnizorul va emite factura pentru caldura, iar de reparat o repara asociatia pentru ca este proprietatea tuturor, inclusiv a celor deconectati.
.
Poprirea pe pensii si salarii se face in urma unui proces cu hotarare definitiva. Probabil ca furnizorul a dat in judecata asociatia dv. pentru niste datorii neachitate pe facturi emise si platesc cei care inca mai primesc caldura de la furnizor.

Dv. nu ne spuneti exact daca cei carora li s-a poprit pensia sau salariul se mai incalzesc de la furnizor...

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie platita caldura la comun dupa debransare? alina_25 alina_25 O cunostiinta are centrala de apartament in un bloc de 20 apartamente in care 10 apartamente au centrala iar celalalte 10 nu au sunt respectiv ... (vezi toată discuția)
O parte dintre apartamente primesc caldura in baie,o alta parte nu primesc . ContSters192087 ContSters192087 Eu ma confrunt cu o problema si mai grava si nu gasesc rezolvare . Locuiesc intr-un apartament ,la prima scara,asadar intrun capat al blocului. Blocul ... (vezi toată discuția)