Daca un parinte vinde unuia dintre copii toate bunurile prin contract de intretinere mai poate fi contestat dupa decesul acestuia? Sa presupune ca acel copil si-a indeplinit sarcinile contractului, de cateva ori fiind nevoie. Intre semnare si deces fiind 6 luni.
- Pe NCC aceasta vanzare este prezumata un contract de donatie.
- Este culpa daca copilul beneficiar a tainuit acest act fata de fratele sau? Mai mult ca nu l-a inscris la Cadastru?
- Daca se dovedeste ca parintele decedat era in putere si totusi a beneficiat fortat de anumite beneficii "impuse", poate fi un motiv de contestare?
- Ce se intampla cu rezerva copilului care n-a beneficiat de toate bunurile? In mod normal din acea 1/3 din tot are dreptul la jumatate.
- Daca mostenirea valoreaza 150.000 Euro, pretul contractului in fapt unul modic si jenant, poate fi atacat pe acest motiv?
- Mai are rost dezbaterea succesiunii? Unii spun ca da, pentru ca asa vede contractul si poate apoi sa-l conteste.
Ajutor inmormantare
nicusan
Daca o persoana a decedat si era beneficiar de ajutor social de la Primarie precum si al Legii nr.309/2002 primind o indemnizatie modica de 77 lei pt. 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Partaj
jotunder
Buna ziua.
In anul 1999 mi-am cumparat apartamentul, pe care-l primisem de la firma unde lucrez. Banii necesari pentru plata apartamentului i-am primit de la ... (vezi toată discuția)