avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Fiscul poate executa un imobil ipotecat la banca?
Discuție deschisă în Executare silită

Fiscul poate executa un imobil ipotecat la banca?

Buna ziua,as dori va rog sa mă ajutati cu o informație.Am primit de la fisc un titlu executoriu cu suma de 9700 lei pentru datoria unei firme unde am fost administrator si asociat unic,a intervenit răspunderea personală.Întrebarea mea este daca imi pot executa casa care este ipotecata la o banca?va multumesc!
Da, da, ... se poate, se poate. Ramane de vazut cat ia fiscul din pretul obtinut, avand in vedere ca grosul il ia creditorul ipotecar, adica banca. Oricum, efectul este ca va sperie si o sa platiti de buna voie, ca doar nu o sa pierdeti casa pentru 9700 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
trandafir2, moderator
In legătura cu aceasta raspundere personală a administratorului,am citit ca are legătura si cu reaua- întentie,ca sa zic ASA,vreau sa precizez ca imediat dupa ce am înființat firma am facut cuiva o procura de aadministrare a firmei,eu nemaistiind nimic de existența acestei firme.e prima data când primesc ceva acasa,am luat legătura cu pers respectiva si a zis ca el recunoaște datoria dar ca nu poate plati aceasta suma in 15 zile,dar ca vine cu mine daca e nevoie si susține ca el se face vinovat de neplata samd.credeți ca pot rezolva ceva?o contestatiei la executare ceva,ce mă sfatuiti? Multumesc
Niconic a scris:

... imediat dupa ce am înființat firma am facut cuiva o procura de aadministrare a firmei,eu nemaistiind nimic de existența acestei firme.

Asta nu e a buna, si nu va scuteste de raspundere.
Dar, faptul ca omul se angajeaza sa plateasca este bine, ..mergeti cu el la fisc si intocmiti un act de novatie prin schimbare de debitor, intrucat vericul este raspunzator si nu dvs. si in plus, rezolvati cat mai grabnic cu firma, ori o inchideti, ori o cesionati vericului, etc.
Fiscul va fi de acord cu novatia prin schimbare de debitor? Deci nu rezolv nimic daca fac contestatie la executare sau cerere de suspendare?
A zis ca merge oriunde,ca imi da declara?ie la notariat,stie omul ca e vina lui,doar ca nu poate plati tot acum ca nu are bani si nici eu nu am.va multumesc ff mult
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Niconic a scris:

Buna ziua,as dori va rog sa mă ajutati cu o informație.Am primit de la fisc un titlu executoriu cu suma de 9700 lei...Întrebarea mea este daca imi pot executa casa care este ipotecata la o banca?va multumesc!


pentru 9.700 lei fiscul nu poate executa o casa...

"Executarea silită a bunurilor proprietate a debitorului, urmăribile potrivit legii, se efectuează, de regulă, în limita a 150% din valoarea creanţelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare" - Codul de procedură fiscală


Alte discuții în legătură

Somatie si titlu executiv ptr neplata amenda stelach stelach Buna ziua o firma amendata de itm cu 20000 lei, a primit de la fisc somatie si titlu executoriu pentru neachitarea amenzii. Administratorul societatii , ... (vezi toată discuția)
Executare silita , imprumut negarantat cu imobil milikutza milikutza Buna ziua, o vecina de-a mea,pensionara, a primit o somatie de la un executor, in urma unei incheieri judecatoresti, deoarece nu si-a achitat un credit catre o ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre anaf robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Firma noastra a primit dela ANAF o adresa de proprire pentru datoriile pe care le avem la o alta societate (care are, la randul ei, datorii la ... (vezi toată discuția)