avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate ataca o hotarare definitiva prin recurs?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate ataca o hotarare definitiva prin recurs?

Buna ziua as dori sa va intreb daca conform deciziei penale data de catre Curtea de Apel in care respinge apelurile declarate impotriva sentintei penale data de catre Tribunal pe care o mentine ca fiind corecta si definitiva se mai putea ataca prin recurs? Din cate am inteles conform noului cod de procedura penala nu mai putea fi atacata prin recurs hotararea definitiva nu? Am inteles ca se tehnoredacteaza hotararea pentru a fi trimis dosarul inapoi la Tribunal atunci cum s-a facut recurs?
Va multumesc.cu respect.
Nu se mai poate ataca cu recurs. Este definitiva
Nu se poate.
draghici cornelia a scris:

Nu se mai poate ataca cu recurs. Este definitiva


Am vazut raspunsul d-voastra si va multumesc. As dori totusi sa ma lamuriti referitor la acest extras de pe minuta deciziei penale nr.32/Ap din 5 martie 2014

in numele legii decide:

Respinge apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bv,partea responsabila civilmente ANP-UL si inculpat impotriva sentintei penale nr.255/16.10.2013 a Tribunalului Bv,pe care o mentine.
Definitiva.

Am luat legatura la Curtea de Apel si mi s-a spus ca urmeaza a fi redactata hotararea pentru a se trimite dosarul la Tribunal pentru a putea merge sa legalizez hotararea iar astazi cand am luat din nou legatura deoarece am vazut pe portalul instantelor ca ANP-ul facuse ieri recurs,mi s-a spus ca hotararea este redactata dosarul urmand a fi trimis la tribunal iar cand am intrebat despre recursul celor de la ANP nu au stiut sa-mi spuna nimic. De aceea va cer sfatul d-voastra ce se poate face in acest caz? Cum se procedeaza? Se mai poate ataca hotararea prin recurs sau nu?
Astept raspunsul d-voastra/
Va multumesc,anticipat. Cu mult respect.
Daca nu se poate ataca atunci cum cei de la ANP au facut recurs?


Va multumesc.
Chiar daca hotararea este definitiva, asta nu impiedica pe nimeni sa exercite cale de atac, oricare ar fi asta.
In acest caz dosarul va fi trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a se pune in discutie recursul declarat.
ICCJ ul va constata ca recursul este inadmisibil (pentru ca hotararea nu mai poate fi atacata cu recurs) si il va respinge.

Se merge pe principiul liberului acces la justitie si orice cerere, chiar inadmisibila trebuie pusa in discutia unei instante.

PRECIZARE: pe noua procedura penala se poate promova RECURSUL IN CASATIE. Daca aceasta este calea de atac declarata, atunci poate fi promovata.
Interesati-va la instanta daca este recurs sau recurs in casatie.

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva - cale de atac marystanga marystanga Buna ziua va rog frumos sa-mi ma lamuriti si pe mine intr-o problema si anume as dori sa stiu daca se mai poate face apel mai departe din moment ce s-a ... (vezi toată discuția)
Omor calificat marystanga marystanga Buna seara. In anul 2008 in luna octombrie tatal a doua fetite minore in varsta de 29 de ani a fost arestat deoarece a fost prin fara carnet la volanul unei ... (vezi toată discuția)
Cat timp dureaza trimiterea unui dosar de la o instanta la alta? marystanga marystanga Buna ziua imi pute-ti va rog spune cat timp dureaza trimiterea unui dosar de la Curtea de Apel mai departe la ICCJ daca hotararea judecatoreasca a fost ... (vezi toată discuția)