avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant executat silit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant executat silit

In martie 2012 m-am pus girant CAR pentru un coleg, a luat 7500 lei. Acum, in martie 2014 am primit instiintare ca nu si-a achitat ratele stabilite si ca daca nu plateste in 10 zile, mi se va popri mie salariul. Zice ca nu are de unde plati nici acum, si-a luat un angajament scris ca va plati totusi. Prima rata (aprilie 2012 - 600 lei) nu a platit-o, nici a doua (mai 2012 - 500 lei), abia in iunie 2012 a platit 100 de lei, dar rata pentru iunie era de 480 lei. In doi ani a platit cate 100-200 de lei, o data la 2-3 luni, sume care erau de cinci ori mai muci decat ratele fixate. Nu era normal sa fiu amenitata cu executarea inca de la inceput, si nu abia acum cand suma datorata s-a dublat? Ce pot face?
daca sunteti girant , si ati semnat acordul cu CAR-ul , veti platii in locul celui care a luat creditul si nu si-a platit ratele.
aurelia_a85 a scris:
Ce pot face?

Din pacate nimic. Trebuie sa ii achitati datoria colegului.
După ce plătesc, îmi mai pot recupera banii în vreun fel de la titularul împrumutului?
Da, il puteti actiona in judecata pt a obtine intai un titlu executoriu , apoi apelati la un executor judecatoresc.
Inainte de a va judeca, va trebui sa il invitati la mediere, poate ajungeti acolo la un acord de plata.
Sunt sanse sa castig la judecata? Cam cat la suta din cei care procedeaza asa au castig de cauza?

Alte discuții în legătură

Căi de rezolvare a unei executări silite pentru un car lieutenantdata lieutenantdata In anul 2012 am solicitat si obtinut un imprumut la un CAR. Din banii obtinuti am imprumutat pe unul din girantii mei, cu conditia sa participe la rate. Din ... (vezi toată discuția)
Girant in dificultate milana2 milana2 Buna, in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)
Executor corupt ???? unominfurtuna unominfurtuna in 2008 am fost rugata de o colega s-o girez la CAR. Am fost de acord si am plecat impreuna cu ea si sotul ei sa semnez . La parterul unui bloc, un mic ghiseu ... (vezi toată discuția)